23 °C Argos, GR
19 Μαΐου 2024

sos από τους γονείς: 3 παιδίατροι για όλες τις δημόσιες δομές της Αργολίδας!

Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια της ανοχής και της υπομονής για τους γονείς των παιδιών και βρεφικών σταθμών του Ναυπλίου! Η ύπαρξη 3 μόνο παιδιάτρων για την κάλυψη των αναγκών όλων των δημόσιων δομών του νομού Αργολίδας, πυροδοτεί συζητήσεις ακόμα και για έναρξη κινητοποιήσεων, οι τρόποι θα αποφασιστούν το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο θεατράκι του ΟΣΕ.

«Καλούμε όλους τους γονείς σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα την έλλειψη παιδιάτρων στον νομό μας και τί δράσεις θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε σε συλλογικό επίπεδο για να λυθεί αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που μας απασχολεί όλους» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου εκφράζοντας την αγωνία όλων των γονιών!

 

Οι γονείς θεωρούν απαράδεκτο εν έτει 2024 να υπάρχουν  μόνο 3 παιδίατροι σε δημόσιες δομές σε ολόκληρο τον Νομό για να καλύψουν τις, όλο και αυξανόμενες, ανάγκες σημειώνοντας πως « αγωνιούμε για το αν θα βρούμε παιδίατρο σε εφημερία ή αν θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Τρίπολη και την Αθήνα για να αντιμετωπίσουμε ένα έκτακτο περιστατικό υγείας των παιδιών μας.»

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την συνεχή υποχρηματοδότηση που απαξιώνει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και οδηγεί τους γονείς  να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουν την υγεία των παιδιών τους, αλλά και τη δική τους, ακόμα και για τα απολύτως απαραίτητα.
Στην συζήτηση του Σαββάτου καλούνται να παραστούν γονείς, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αλλά και κοινωνικοί φορείς ώστε σε συντονισμό και κοινή δράση να απαιτηθούν:
● Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με παιδιάτρους αλλά και όλες τις αναγκαίες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό..

● Επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας.

● Νοσοκομεία σε ΠΛΗΡΗ λειτουργία, που να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας για την περιοχή με αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

«Σε μας και στα παιδιά μας αξίζει μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκπτώσεις από τις βασικές μας ανάγκες, χωρίς πασαλείμματα, και για αυτό δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» καταλήγει η ανακοίνωση

Περισσότερα Άρθρα

Απόστολος Ανδρέας

Ένας από τους 12 Αποστόλους, ο επονομαζόμενος και Πρωτόκλητος, επειδή πρώτος αυτός, μαζί με τον αδελφό του Πέτρο, κλήθηκε να ακολουθήσει τον Ιησού. Η μνήμη του γιορτάζεται από τη Χριστιανοσύνη στις 30 Νοεμβρίου. Ο Ανδρέας καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του αλιέα Ιωνά. Ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, όπως και […]

Το Σ.τ.Ε αναστέλει κάθε οικοδομική και αποψιλωτική δραστηριότητα για την ανέγερση κτηρίου για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

  Το ΣτΕ αναστέλλει κάθε οικοδομική ή αποψιλωτική δραστηριότητα μέχρι οι δυο πλευρές να πάνε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να παρθεί οριστική απόφαση για τον αν μπορεί ή όχι να ανεγερθεί κτήριο στον συγκεκριμένο χώρο. Ο Δήμος Ναυπλιέων όπως γνωρίζουμε είχε αναλάβει την μελέτη του κτηρίου για την στέγαση του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και […]

WordPress Ads