22 °C Argos, GR
16 Μαΐου 2024

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στο βάθος ο Τατούλης

Παζλ για δυνατούς λύτες φαίνεται να έχει εξελιχθεί η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για το ποιον τελικά θα υποστηρίξει ως εκλεκτό της, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Φαίνεται ότι οι χειρισμοί που έγιναν έως τώρα, τόσο στο κομμάτι της υποψηφιότητας του νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, όσο και στο κομμάτι του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση απέτυχαν παταγωδώς, φέρνοντας αναβρασμό και κίνδυνο για βαθύ διχασμό στην Πελοπόννησο.

Πάμε λίγο να αναλύσουμε το χρονικό, ώστε να καταλήξουμε και στα συμπεράσματα.

Από τη μία πλευρά έχεις τον Παναγιώτη Νίκα, ενός κατά γενική ομολογία πετυχημένου και πολύμπειρου αυτοδιοικητικού άνδρα, ο οποίος, ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του, τον περασμένο Μάιο, επικαλούμενος τα λόγια του πρωθυπουργού στην Κοζάνη, ότι δηλαδή, όλοι οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες απολαμβάνουν εκ νέου τη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Για τους γνωρίζοντες, οι άριστες σχέσεις του κ. Νίκα με την οικογένεια Μητοτάκη κρατάνε αρκετές δεκαετίες. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο κ. Νίκας ήταν στην πρώτη τριάδα των υπογραφών του Πρωθυπουργού, όταν ο δεύτερος διεκδικούσε την Προεδρία του Κόμματος. Είναι σαφές, λοιπόν, πως τόσο ο κ. Νίκας, όσο και η ομάδα του, είχαν όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσουν εκ νέου τον Οκτώβριο, την ψήφο των Πελοποννησίων, έχοντας την καθολική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά έχεις τον Κώστα Βλάση. Ο Κ. Βλάσης, δεν είναι αυτοδιοικητικός, αλλά είναι ένας νέος πολιτικός, ο οποίος εκλέγεται άνετα βουλευτής Αρκαδίας τα τελευταία 8 χρόνια, βάζοντας κάθε φορά σοβαρή υποψηφιότητα για να μπει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα, στις αρχές της πρώτης τετρατίες Μητσοτάκη είχε γίνει Υφυπουργός Εξωτερικών. Εδώ, λοιπόν, συμβαίνει το εξής στρεβλό. Αντί να γράφεται ότι το όνομα του βουλευτή θα είναι ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για να μπουν σε Υπουργείο, από τις αρχές του έτους, τοπικά και αθηναϊκά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι ο Κώστας Βλάσης θα είναι ο νέος εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι σαφές, ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα προέρχονταν από την πλευρά του συστήματος του πρώην Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος προσπαθούσε να επιβάλει στο Μαξίμου τον εκλεκτό του. Να επιβάλει οποιονδήποτε άλλο, πλην του Παναγιώτη Νίκα. Οι ενδείξεις, λοιπόν, μας δείχνουν ότι το Μαξίμου προκειμένου να τα έχει καλά με την πλευρά Σαμαρά, εν όψει εθνικών εκλογών, έταξε στον πρώην Πρωθυπουργό τον Περιφερειακό Θώκο

.ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΤΩΧΟΣ

Ενώ, λοιπόν, τα δημοσιεύματα έδιναν και έπαιρναν από τις αρχές του έτους για το αν θα είναι ο Νίκας ή ο Βλάσης ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ως κεραυνός εν αιθρία σκάει ξαφνικά το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Πτωχού. Αναρωτηθήκαμε, λοιπόν, όλοι μας : Ποιος είναι ο Δημήτρης Πτωχός ?

Κάνοντας ένα απλό google search, ανακαλύψαμε ότι ο Δ. Πτωχός, ήταν και είναι ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τα όσα γράφοντας, ήταν μάλιστα και ο εξ απορρίτων του πρώην Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Εκεί, λοιπόν, βεβαιωθήκαμε όλοι, ότι το σύστημα Σαμαρά, θέλει με κάθε τρόπο να επιβάλει έναν δικό του άνθρωπο, με μοναδικό σκοπό να ελέγξει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποκαθηλώνοντας τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Μέχρι εδώ, όλα είναι απλά και κατανοητά. Παράλογα μεν, κατανοητά δε. Παρόλ αυτά στην πολιτική τα έχουμε δει όλα.

Πώς όμως ο κ. Πτωχός θα κερδίσει τις εκλογές ? Αυτό το έχουν σκεφτεί όλοι αυτοί οι ιθύνοντες ? Πέρα από το γεγονός ότι δεν τον ξέρει κανείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (ούτε καν στη Μεσσηνία), πως θα πείσει τον απλό πολίτη να τον ψηφίσει ? Επειδή ήταν ο “hacker” του Μαξίμου? Τι γνωρίζει για τα προβλήματα των πολιτών της Πελοποννήσου ? Τις πόλεις και τα χωριά τα γνωρίζει ή θεωρούν ότι θα τα μάθει μέσα σε 50 μέρες ?

Και στο βάθος Τατούλης

Ο Τατούλης, όντας παλιός στο κουρμπέτι, γνωρίζει καλά, ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Καραδοκεί. Δε μιλάει. Δε βρίζει. Καραδοκεί.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, πως με το διχασμό που έχει επέλθει στη ΝΔ στην Πελοπόννησο, ταυτόχρονα με την απειρία του κου. Πτωχού, η ΝΔ θα υποστεί τόσο βαριά ήττα που δύσκολα θα επανέλθει.

Εκτός και αν όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο σχέδιο του Μαξίμου για να χρεώσουν τη βέβαιη ήττα στο Σαμαρά….

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος του Νοσοκομείου Ναυπλίου Δημήτρης Πανταζόπουλος

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας αναφέρει… “Η Προοδευτική Παράταξη σήμερα πενθεί. Έχασε ένα από τα ιδρυτικά της στελέχη. Ο Δημήτρης Πανταζόπουλος υπήρξε ένας Αρκάς αγωνιστής, με σημαντικό έργο σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε. Υπήρξε Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πρόεδρος του νοσοκομείου Ναυπλίου. Το πολιτικό του […]

Όλα έτοιμα για το 2ο Showcase Festival στην Καλαμάτα

Το 2ο Showcase Festival για το 2021 έχει στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε και να δώσει ώθηση στους ‘εν δυνάμει καλλιτέχνες’ (κυρίως παιδιά και εφήβους) να μην εγκαταλείψουν το όραμά τους και την Τέχνη τους. Το Φεστιβάλ κάνει φαντασμαγορική έναρξη την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:00 στην Προκυμαία στο Λιμάνι Καλαμάτας, […]

WordPress Ads