27 °C Argos, GR
19 Ιουνίου 2024

sos από τους γονείς: 3 παιδίατροι για όλες τις δημόσιες δομές της Αργολίδας!

Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια της ανοχής και της υπομονής για τους γονείς των παιδιών και βρεφικών σταθμών του Ναυπλίου! Η ύπαρξη 3 μόνο παιδιάτρων για την κάλυψη των αναγκών όλων των δημόσιων δομών του νομού Αργολίδας, πυροδοτεί συζητήσεις ακόμα και για έναρξη κινητοποιήσεων, οι τρόποι θα αποφασιστούν το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο θεατράκι του ΟΣΕ.

«Καλούμε όλους τους γονείς σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα την έλλειψη παιδιάτρων στον νομό μας και τί δράσεις θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε σε συλλογικό επίπεδο για να λυθεί αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που μας απασχολεί όλους» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου εκφράζοντας την αγωνία όλων των γονιών!

 

Οι γονείς θεωρούν απαράδεκτο εν έτει 2024 να υπάρχουν  μόνο 3 παιδίατροι σε δημόσιες δομές σε ολόκληρο τον Νομό για να καλύψουν τις, όλο και αυξανόμενες, ανάγκες σημειώνοντας πως « αγωνιούμε για το αν θα βρούμε παιδίατρο σε εφημερία ή αν θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Τρίπολη και την Αθήνα για να αντιμετωπίσουμε ένα έκτακτο περιστατικό υγείας των παιδιών μας.»

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την συνεχή υποχρηματοδότηση που απαξιώνει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και οδηγεί τους γονείς  να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουν την υγεία των παιδιών τους, αλλά και τη δική τους, ακόμα και για τα απολύτως απαραίτητα.
Στην συζήτηση του Σαββάτου καλούνται να παραστούν γονείς, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αλλά και κοινωνικοί φορείς ώστε σε συντονισμό και κοινή δράση να απαιτηθούν:
● Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με παιδιάτρους αλλά και όλες τις αναγκαίες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό..

● Επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας.

● Νοσοκομεία σε ΠΛΗΡΗ λειτουργία, που να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας για την περιοχή με αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

«Σε μας και στα παιδιά μας αξίζει μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκπτώσεις από τις βασικές μας ανάγκες, χωρίς πασαλείμματα, και για αυτό δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» καταλήγει η ανακοίνωση

Περισσότερα Άρθρα

Άνδρας έπεσε στο κενό από την Ακρόπολη

  Στο κενό από τα τείχη της Ακρόπολης έπεσε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής άνδρας περίπου 45 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία. Στις 15.15 ο 45χρονος ήταν καθισμένος στην άκρη του τείχους και σύμφωνα με μαρτυρίες πήδηξε στο κενό. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις την πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. που διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης.

Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη με τραγούδια που θα μείνουν παντοτινά. Γεννήθηκε το 1940 στη Καισαριανή. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και δίνει τις πρώτες του συναυλίας στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. […]

WordPress Ads