23 °C Argos, GR
16 Μαΐου 2024

Πάρκινγκ στη λαϊκή αγορά: Το σωστό θα γίνει πράξη…

Διότι αυτή η πόλη οφείλει να σταθεί ξανά στα πόδια της, πρωτίστως εμπορικά

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Ξέρετε, η πολιτική είναι, εκτός από δράση, και επικοινωνία. Πώς θα περάσεις στον κόσμο αυτό που θες. Στον δημότη εν προκειμένω.

Ή, αντίστοιχα, αν ύστερα από χρόνια βρεθεί εκτός δημαρχιακού θώκου, πώς θα απαντήσεις και θα ασκήσεις κριτική σε κάτι που επί 5, 10, 15 χρόνια δεν έκανες.

Εξ απαλών ονύχων θυμάμαι το θέμα της στάθμευσης στην πόλη του Άργους να είναι κομβικό. Ακόμη και τότε που η εμπορικότητα της πόλης χτυπούσε… κόκκινο, με ουρές τα Σάββατα έξω από τα καταστήματα και στην πλατεία να μη βρίσκεις ούτε καρέκλα για να πιεις τον καφέ σου.

Δεν είναι… όνειρο απατηλό στη νυν πόλη-φάντασμα. Συνέβαινε!

Η προηγούμενη δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έβγαλε το κ@λο κάτω να ασχοληθεί με τούτο το σημαντικό θέμα αλλά έδωσε την τελική βολή στην περιοχή. Την ώρα που η χώρα έμπαινε σε τρία διαδοχικά μνημόνια (με την υπογραφή όλων των κομμάτων, εντέλει), οι δήμοι άρχισαν επίσης να μετρούν απώλειες εμπορικά. Κι όμως, το Άργος άντεχε!

Και άντεχε διότι κάθε Τετάρτη και Σάββατο η λαϊκή αγορά έφερνε πελάτες (και για τα γύρω καταστήματα) από τα γύρω χωριά, από τις κοινότητες, ακόμη και… από το Ναύπλιο, ναι. Και ο χώρος της ήταν γεμάτος αυτοκίνητα τις υπόλοιπες ημέρες, λογικό, μιας και ήταν το φυσικό πάρκινγκ.

Ήρθε λοιπόν η… ανάπλαση. Μια, ας το δεχθώ, καλή ιδέα αλλά έγινε χωρίς καμία μελέτη (τελείως τσάτρα πάτρα), έκλεισε δρόμους, έπνιξε ακόμη περισσότερο την πόλη, κόστισε πολύ παραπάνω από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί (σ.σ. συχνά συνέβαινε αυτό στην περιοχή μας με διάφορα έργα…) και πήρε… μπάλα και τον χώρο της λαϊκής αγοράς, όπου οι πάγκοι συρρικνώθηκαν κατά 40%.

Ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλη τους Άργους, σύντομα θα λάβει τέλος, ως γνωστοποίησε η νυν δημοτική αρχή και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει θέμα προς ψήφιση που θα επιτρέπει τη στάθμευση των οχημάτων στον χώρο της λαϊκής αγοράς. Νόμιμα. Μια τυπική διαδικασία μεν, απαραίτητη δε.

Διότι ο εν λόγω χώρος αποτελούσε ανέκαθεν σημείο στάθμευσης οχημάτων τις μέρες και τις ώρες που δεν λειτουργούσε η λαϊκή αγορά.

Είναι το σωστό και θα γίνει πράξη. Διότι αυτή η πόλη οφείλει να σταθεί ξανά στα πόδια της, πρωτίστως εμπορικά. Ήδη με το άνοιγμα μερικών σχολείων τα Σάββατα, που έχει λαϊκή, επίσης βοηθά – έστω και ως προσωρινό μέτρο.


  • Νέο προφίλ στο Facebook. Αργείτικο! Κλικ ΕΔΩ και θα με βρείτε.
  • Δημιούργησα στο Facebook την ομάδα Ο ΔΗΜΟΤΗΣ. Ελεύθερη για όλους. Μια κοινότητα διαλόγου για τον δήμο μας. Ελάτε!

 

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Θα ‘θελαν να φωνάξουν «είστε ηλίθιοι ρε»

Έρχονται κάθε πρωί στο στούντιο σέρνοντας τα πόδια τους. Μπορεί μόλις πέφτει το σήμα της εκπομπής να δίνουν την εικόνα μαχητικών ατόμων που υπερασπίζονται σθεναρά τον Σύριζα και τον Αλέξη, εκτός τηλεοπτικού αέρα όμως είναι να τους κλαίνε οι ρέγκες. Αμίλητοι, αγέλαστοι, σκοτεινοί, σουφροχείληδες και σμιχτοφρύδηδες, παρακαλάνε εντός τους να τελειώσει η ώρα της καταραμένης […]

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Την πόλη της Κορίνθου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για να στηρίξει τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Κουτσούλη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε στην Κόρινθο με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Κουτσούλη, υποψηφίους του συνδυασμού ”Πελοπόννησος – Νέα Αφετηρία” και μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ. Στο κλιμάκιο […]

WordPress Ads