23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 30 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1595 Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.

1823 Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας.

1923 Υπογράφεται στη Λωζάνη η σύμβαση ανταλλαγής πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Από την εφαρμογή της σύμβασης εξαιρούνται οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και οι μουσουλμάνοι της ελληνικής Θράκης.

1945 Ανασυγκροτείται το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, που είχε διαλυθεί από τη δικτατορία Μεταξά.

1988 Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Τουργκούτ Οζάλ συναντώνται στο Νταβός. Μετά τη συνάντηση, ο έλληνας πρωθυπουργός θα δηλώσει: «Πετύχαμε το καλύτερο δυνατό». Αργότερα θα παραδεχθεί: «Mea culpa».

ӕ͔ͅŕ· ԕЏՠԏՠՐωʠî яՖJǠʁɠԏՠБυđϕ ԏՠEUROGROUP î ͔ZӅˌЋϕ̠(PHASMA/M.KARAGIANNIS)

2015 Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παγώνει τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοινώνοντάς του ότι η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με την τρόικα. Το βίντεο της συνέντευξης Τύπου κάνει το γύρο του κόσμου. Διαμορφώνεται συγκρουσιακό κλίμα και ακολουθούν τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μάρτιν Σουλτς.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Επίδομα 800 ευρώ – Κορονοϊός: Από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου η καταβολή του

Τους 233.040 έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν μέχρι τώρα αιτήσεις στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Την ίδια ώρα έχουν ξεπεράσει τις 489.700 οι αιτήσεις των εργοδοτών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την υπαγωγή του προσωπικού τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης , αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 750.000 […]

Ο θάνατος του Κωστή Σαραβάνου έφερε τη θλίψη στο Άργος

Θλίψη έφερε στο Άργος η είδηση για το θάνατο του πολιτικού μηχανικού Κωστή Π. Σαραβάνου ο οποίος έφυγε απρόσμενα χθες από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου, στον Άγιο Βασίλειο Άργους, στις 5 μ.μ. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 4μμ.    

WordPress Ads