29 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κοινοτήτων Καλαμάτας και Αρκαδίας ζητάει ο Πέτρος Τατούλης

 

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο και Αγίου Πέτρου, Καστρίου, Βουρβούρων και Φαλαισίας της Αρκαδίας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Ταφύλη, με κατεπείγον έγγραφό του λόγω των τεράστιων καταστροφών που έχουν σημειωθεί από κατολισθήσεις και καθιζήσεις του εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές μαζί με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα υποδομών κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα της Π.Ε. Μεσσηνίας κα Αντωνία Μπούζα, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και κλιμάκια του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ).

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ζήτησε επίσης την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Πέτρου και Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούρων του Δήμου Τρίπολης και της Τοπικής Κοινότητας Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Πάτρα: Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε μηχανήματα της Περιφέρειας

Φθορές προκάλεσαν άγνωστοι σε μηχανήματα της Περιφέρειας στο Σούλι, Πατρών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα μηχανήματα εκτελούσαν εργασίες της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας. Άγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν δύο σκαπτικά μηχανήματα τα οποία ήταν ακινητοποιημένα σε οικόπεδο στο Σούλι. H καταστροφή είναι μεγάλη. Η υπόθεση διερευνάται από […]

Μίκης Θεοδωράκης: Ρίγη συγκίνησης στα Χανιά – 96 βρακοφόροι και πλήθος κόσμου τον αποχαιρετούν

Δάκρυα, συγκίνηση, σεβασμός, χειροκρότημα. Η Κρήτη έχει ανοίξει την αγκαλιά της και υποδέχεται τον Μίκη Θεοδωράκη με όλες τις τιμές που αξίζουν στη ζωή και το έργο του. Η τελευταία μεγάλη επιθυμία του θα γίνει πράξη: ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ήθελε και όπως είχε σχεδιάσει, θα ταφεί σήμερα (09.09.2021) στην Κρήτη του, στον Γαλατά Χανίων, […]

WordPress Ads