32 °C Argos, GR
21 Ιουνίου 2024

Ο Γιάννης Ανδριανός στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας

Ανδριανός στη εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας: «Με ομόνοια και αυτοπεποίθηση, ενωμένοι μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, θα δώσουμε και θα κερδίσουμε τον αγώνα που θα φέρει μέσα στο 2019 τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρεβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Ανδριανός, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Καλή χρονια, με υγεία και ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας, και καλή δύναμη σε όλους μας σ’ αυτή την τελική ευθεία που θα φέρει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και απαιτούν οι πολίτες.

Η αποψινή εκδήλωση γίνεται στη σκιά της υπερψήφισης της κακής, επιζήμιας και επικίνδυνης για την πατρίδα μας Συμφωνίας των Πρεσπών από την Κυβέρνηση και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους της.

Οι άνθρωποι που μόλις λίγα χρόνια πριν υπέγραφαν κείμενα με τα οποία ζητούσαν να αναγνωριστεί η ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κλήθηκαν να διαχειριστούν αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Δεν υπερασπίστηκαν τα εθνικά μας δίκαια, και την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων. Δεν τους πέρασε καν από το μυαλό ότι για ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα ώφειλαν να επιδιώξουν την εθνική συνεννόηση. Δεν αισθάνθηκαν καν να δεσμεύονται από τις δεκαετίες του σκληρού έργου της ελληνικής διπλωματίας, από την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου και τα διπλωματικά όπλα που τους έδινε αυτή,
που κανείς δεν τόλμησε δέκα χρόνια να αμφισβητήσει είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό της χώρας.

Αντί γι’ αυτό τι έκαναν; Ενώ υποτίθεται διαπραγματεύονταν, αντί να διατυπώνουν με αυτοπεποίθηση και πειθώ τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, αυτοί υιοθετούσαν δημοσίως τα επιχειρήματα των γειτόνων. Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση ακύρωνε τα ελληνικά επιχειρήματα που με σκληρή δουλειά είχε κατοχυρώσει η διπλωματία μας.

Αντί να επιχειρήσουν τη συνεννόηση, διαπραγματεύονταν στα σκοτεινά, και απειλούσαν με δήθεν «αποκαλύψεις» όσους κατήγγελαν την απαράδεκτη στάση τους.

Αντί να ενώσουν τους Έλληνες, λοιδώρησαν και χαρακτήρισαν ακραίους και εθνικιστές όσους διαφωνούσαν με τους χειρισμούς τους.

Αντί να επιδιώξουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για ένα ζήτημα που ανατρέπει μια πολυετή εθνική προσπάθεια, διέπραξαν απαράδεκτες κοινοβουλευτικές αλχημείες, για να περάσει η Συμφωνία με την ψήφο βουλευτών που εξελέγησαν ορκιζόμενοι πως ποτέ δεν θα συναινέσουν σε μια τέτοια εξέλιξη, υπό τη σημαία κομμάτων με ξεκάθαρη αρνητική θέση.

Παρά λοιπόν τη ρητή διαφωνία της τεράστιας πλειονότητας των Ελλήνων, πέρασαν μια συμφωνία που παραχωρεί στους γείτονες μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα.

Η ζημιά είναι μεγάλη, και η διαχείρισή της δύσκολη καθώς ήδη πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας η κυβέρνηση φρόντισε να δημιουργήσει τετελεσμένα. Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται γρήγορη πολιτική αλλαγή και σαφής εντολή στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ξεκινήσει το δύσκολο πλέον έργο με πρώτο βήμα την αποφασιστική στάση απέναντι στην υποψηφιότητα της γείτονος για την είσοδό της στην ΕΕ.

Φίλες και φίλοι,

Ποτέ στο πρόσφατο τουλάχιστον παρελθόν μια κυβέρνηση δεν επισώρευσε τόσα πολλά δεινά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στη χώρα και την κοινωνία.

Τέσσερα τώρα χρόνια, με την προχειρότητα και την ανευθυνότητά τους, με τις ιδεοληπτικές εμμονές και την καθεστωτική τους νοοτροπία, υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας και της κοινωνίας.

Με την δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση του 2015 – κι αυτό δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να ξεχαστεί – φόρτωσαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων. Και για 99 χρόνια υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία με τη δημιουργία υπερταμείου υπό ξένη διοίκηση, γεγονός που δεν έπραξαν οι προκάτοχοί τους. Δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να ομολογήσουν ότι στοχοποίησαν τη μεσαία τάξη, ότι αυτή η στοχοποίηση ήταν συνειδητή τους επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα.

Σήμερα, η μεσαία τάξη είναι ρημαγμένη, οι αυτοαπασχολούμενοι γονατισμένοι από τους φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις, ο ιδιωτικός τομέας δεν δημιουργεί κανονικές θέσεις εργασίας, παρά μόνο ημιαπασχόλησης με μισθούς πείνας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δίνουν καθημερινά άνιση μάχη επιβίωσης.

Συνεχίζουν την υπερφορολόγηση για τα υπερπλεονάσματα πνίγοντας την πραγματική οικονομία, μειώνουν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο.

Εδώ στην Αργολίδα, έργα ώριμα όπως οι επεκτάσεις του Αναβάλου καθυστερούν χωρίς λόγο και αιτία, ενώ ο άδικος αποκλεισμός από τις μειονεκτικές περιοχές και τις εξισωτικές αποζημιώσεις στερεί σε γεωργούς και κτηνοτρόφους του τόπου μας από ένα αναγκαίο συμπλήρωμα του εισοδήματός τους.

Δύο έγνοιες έχει αυτή η Κυβέρνηση: Πρώτον, ο εγκλωβισμός των νοικοκυριών στη φτώχεια και η εξάρτησή τους από τη δήθεν απλοχεριά τους, όπου με τα επιδόματα δίνουν με το ένα χέρι ελάχιστα ενώ με το άλλο αφαιρούν πολλαπλάσια – κι αυτή την πολιτική τη βαφτίζουν «κοινωνική» και «δίκαιη» .

Δεύτερον, η άλωση των θεσμών και οι αλλοιώσεις των αξιών. Το βλέπουμε αυτό με τον πιο εμφανή τρόπο στην παιδεία, το ισχυρότερο εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής κινητικότητας, όπου ξανά από ιδεοληψία
προωθούν την ήσσονα προσπάθεια και την ισοπέδωση που δεν εξυπηρετούν ούτε τους σκοπούς της παιδείας ούτε τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Φίλες και φίλοι,

Αυτοί οι τρεις άξονες θα χαρακτηρίζουν την πολιτική τους από δω και πέρα, στην τελική ευθεία πριν τις εθνικές εκλογές:

-Να διεκδικούν τα εύσημα του διεθνούς παράγοντα ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται
τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα.

-Να δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης, όπως με τα επιδόματα, σε όσο γίνεται περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία πρώτα οι ίδιοι εξαθλιώνουν με την υπερφορολόγηση.

-Να προωθούν όσο γίνεται περισσότερο την ιδεοληπτική τους ατζέντα στους θεσμούς, τις συμπεριφορές,
σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της χώρας μας.

Απέναντι σ’ όλα αυτά, η δική μας απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική. Πλέον οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πλήρως τα αδιέξοδα αυτής της Κυβέρνησης. Αυτό που χρειάζεται, είναι να τους μιλήσουμε και τώρα όπως πάντα με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα για τη δική μας πρόταση. Για την πρόταση του φιλελεύθερου πατριωτισμού, της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων, της δημιουργίας ενός σύγχρονου κράτους υπηρέτη και όχι δυνάστη του πολίτη, της αξιοκρατίας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, της διασφάλισης των προϋποθέσεων για την επούλωση των βαθιών πληγών της κρίσης, της υπερήφανης και αποτελεσματικής υπεράσπισης των εθνικών δικαιών και συμφερόντων.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά ο τόπος μας, η Αργολίδα, θα πρωτοσταστήσει. Με ομόνοια και αυτοπεποίθηση, ενωμένοι μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, θα δώσουμε και θα κερδίσουμε τον αγώνα που θα φέρει μέσα στο 2019 τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση
και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας».

Περισσότερα Άρθρα

Σύσκεψη του Δημάρχου Ναυπλιέων με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ναυπλίου του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του Δήμου. Η ακίνητη περιουσία του Δήμου, ο νέος κανονισμός για τα κοιμητήρια , η επικοινωνία για την καθαριότητα, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου,

Παναγιώτης Νίκας: 10 έργα- προτεραιότητα για την άρδευση της Περιφέρειας

“Μας ενδιαφέρουν ως Περιφέρεια τα ζητήματα καινοτομίας στη γεωργία προκειμένου να έχουμε μια ανταγωνιστική γεωργία, καθώς η ανταγωνιστικότητα αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Για τον λόγο αυτό θα συνεργαστούμε με το Κέντρο Καινοτομίας”. Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του στο […]

WordPress Ads