28 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα Γεγονότα σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1593 Το Βατικανό οδηγεί σε δίκη τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο για τις αιρετικές απόψεις του.

1827 Ελληνικά επαναστατικά τμήματα υπό τους Διονύσιο Βούρβαχη, Πανούτσο Νοταρά και Βάσο Μαυροβουνιώτη δέχονται επίθεση 2.000 πεζών και 600 ιππέων υπό τον Κιουταχή, στο Καματερό Αττικής. Στη μάχη που επακολουθεί πέφτουν ηρωικά ο Βούρβαχης μαζί με 300 μαχητές.

1880 Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον πατεντάρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

1934 Ο σοβιετικός ηγέτης Στάλιν ισχυρίζεται ότι οι καπιταλιστικές χώρες θα επιλέξουν τη λύση του πολέμου για να βγουν από το αδιέξοδο της οικονομικής ύφεσης.

1975 Η Ελλάδα προτείνει την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία απορρίπτει την ελληνική πρόταση.

1996 Κρίση των Ιμίων: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» μεταβαίνουν με ελικόπτερο από τη Σμύρνη στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της Χουριέτ.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Ερώτηση στη Βουλή: «Αντιμετώπιση της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας»

Το θέμα της εμφάνισης της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τον άμεσο εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του […]

Φωτιές από πτώση κεραυνών στο Άργος

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα από φωτιές που ξέσπασαν σε δυο σημεία του Άργους. Αιτία δεν είναι άλλη από την πτώση κεραυνών λόγω των καιρικών συνθηκών. Η μια εστία εντοπίστηκε στο μοναστήρι της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης. Η βροχή που έπεφτε έσβησε την φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη εστία πίσω από τη […]

WordPress Ads