28 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1836 Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Mπουμπουνίστρας, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Φρειδερίκου Γκέρτνερ. Πρόκειται για το σημερινό κτίριο της Βουλής.

1919 Ιδρύεται η Κοινωνία των Εθνών, πρόδρομος του ΟΗΕ.

1935 Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί σουρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.

1962 Παραιτείται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιάκωβος Βαβανάτσος, σε βάρος του οποίου υπήρξαν φήμες για διαβλητή ηθική συμπεριφορά.

2006 Η «Χαμάς», που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Δύση, κερδίζει την πλειοψηφία των εδρών στο νέο Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο.

2015 Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Συγκεντρώνει το 36,34% των ψήφων και 149 έδρες. Δεν καταφέρνει, όμως, να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους συγκεντρώνει είδη για τους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων

Η περιοχή της Καρδίτσας και των Φαρσάλων μας χρειάζεται! Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις καταστροφές που άφησαν πίσω τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Για το λόγο αυτό από την Τετάρτη 23/9 έως Κυριακή 27/9/2020 περιμένουμε στη λέσχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους στους Στρατώνες Καποδίστρια, την αγάπη κάθε συνανθρώπου μας που ευαισθητοποιείται […]

WordPress Ads