30 °C Argos, GR
13 Ιουνίου 2024

Προτροπή του Γιάννη Μπόλλα ως προς την αξιοποίηση της χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για κατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων

Προτροπή του Γιάννη Μπόλλα μέλος Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ στους δήμους Ναυπλίου – Άργους Μυκηνών – Επιδαύρου – Ερμιονίδος, ως προς την αξιοποίηση της χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για κατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Είμαι διαθέσιμος να συνεισφέρω συμβουλευτικά, ώστε να γίνει ένας καλός σχεδιασμός για τις ανάγκες αλλά και για το τι πρέπει να βελτιώσουμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας. Αυτό θα συμβάλει ως πρόσημο να γίνουν πιο λειτουργικές για τις καθημερινές μας ανάγκες, αλλά και σε επίπεδο με τα κατάλληλα μέσα να μπορούν να υποστηρίξουν την διοργάνωση Πανελλήνιων και διεθνών δραστηριοτήτων, πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών συναντήσεων. Για τον νομό μας αυτό θα έχει μεγάλο τουριστικό και οικονομικό όφελος.

Τα οικονομικά στοιχεία στης πρόσκλησης

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ. Το ποσό χρηματοδότησης διαμορφώνεται ως εξής:
• Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μόνο 1 Αίτησης, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα να ανέρχεται στα 600.000 €.
• Κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως και 2 κύρια υποέργα, με ελάχιστο προϋπολογισμό κύριου υποέργου τα 30.000 €.
• Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός των υποέργων της αίτησης είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα (600.000 € ), τη διαφορά θα πρέπει να καλύψει ο Δικαιούχος, υποβάλλοντας σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ότι θα καλύψει με ίδιους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα την οικονομική διαφορά που προκύπτει.

Επιλεξιμότητα

Επιλέξιμες δαπάνες είναι :
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων ( ενδεικτικά : κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά συναφείς με τις ανωτέρω δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών των εγκαταστάσεων, παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των χρηστών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ήτοι ηλεκτροφωτισμοί, διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης.
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.( Ενδεικτικά αναφέρονται: αντικατάσταση καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που υποστηρίζεται από ΑΠΕ, ισοθερμικά καλύμματα , ηλιακά πάνελ για θέρμανση πισίνας, προσθήκη μόνωσης στο κέλυφος, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης). Οι παρεμβάσεις πρέπει υποχρεωτικά να αναβαθμίζουν την ενεργειακή απόδοση του κτηρίου κατά μία τουλάχιστον κατηγορία σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας κάθε είδους δαπάνης ορίζεται η ημερομηνία έκδοσης της παρούσας πρόσκλησης.

Περισσότερα Άρθρα

Μελωδικό ταξίδι με την Αλίκη Καγιαλόγλου στο Ναύπλιο

Η ανεπανάληπτη Αλίκη Καγιαλόγλου χάρισε μια ακόμη φανταστική βραδιά σε όσους είχαν την τύχη να την απολαύσουν, στην κατάμεστη αίθουσα των Φίλων της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Ναύπλιο το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Στο πιάνο ήταν ο υπέροχος Αλέξανδρος Αβδελιώδης και στο ακορντεόν ο βιρτουόζος Κώστας Ζιγγιρίδης.

Διάσωση χελώνας στο Ναύπλιο

Μία χελώνα το είδος κρασπεδοχελώνα, βρήκε στον επαρχιακό δρόμο Ναυπλίου -παραλίας Καραθώνας να προχωρά αργά, ο περιπατητής Ιορδάνης Δαμιανός το Σαββάτο 16 Μαρτίου 2019. Αμέσως μάζεψε τη χελώνα μιας και θα την πάταγε κάποιο ΙΧ και την επανέφερε σε ασφαλές σημείο στο βουνό πάνω από την παραλία της Καραθώνας. Οι χελώνες την εποχή αυτή ξυπνούν […]

WordPress Ads