25 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Βούτσης: Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχει κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Το χρονοδιάγραμμα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών αποκάλυψε εξερχόμενος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Όπως έκανε γνωστό, στις αρχές της εβδομάδας η Συμφωνία των Πρεσπών θα καταθετεί στην αρμόδια επιτροπή η οποία θα πάρει απόφαση – κατά πάσα πιθανότητα- με μία συνεδρίαση. Στη συνέχεια αναμένεται να προωθηθεί στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε δε, πως πρόθεση του είναι να δωθεί ικανοποιητικός χρόνος για να τοποθετηθούνόσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Για αυτό και στην Ολομέλεια η συζήτηση θα κρατήσει δύομέρες με στόχο όμως να έχει ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην επιτροπή θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Όπως σημειώθηκε είναι επί της ουσίας το θέμα που θα σημαδέψει την επόμενη μέρα μετά και την λήψη της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τα μέλη του οργάνου δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως προς ώρας δεν μπορούν με βεβαιότητα να μετρήσουν εκείνους που θα υπερψηφίσουν ενώ αναφορά έγινε και στο μέλος της κυβέρνησης Κατερίνα Παπακώστα η οποία κρατά τα χαρτιά της κλειστά ή «μάλλον ακόμα δεν έχει αποφασίσει» όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη να αποσαφηνιστούν γκρίζα σημεία της ρηματικής διακοίνωσης όπως για παράδειγμα η αναφορά σε «Μακεδονικό Λαό» που έχει αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο τραπέζι έπεσαν και οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Μαΐου χωρίς όμως να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση μιας και όπως μας μεταφέρθηκε «ήταν απλά ανταλλαγή απόψεων».

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Περισσότερα Άρθρα

WordPress Ads