23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τρόμος στο Ναϊρόμπι

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στην επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση στο Ναϊρόμπι. Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο πρακτορείο Reuters.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν το απόγευμα να απομακρύνουν πολλούς ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα γραφεία τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε στην τράπεζα I&M, με μια έκρηξη μεταξύ τριών αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο του πάρκινγκ. Στη συνέχεια, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα στο ξενοδοχείο Dusit D2. Μέχρι στιγμής, οι έξι από τους επτά ορόφους του κτηρίου έχουν ερευνηθεί και εκκενωθεί από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, την ώρα που ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε αυτή τη δήλωση, στο ξενοδοχείο συνεχιζόταν η σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Σεμινάριο από το Επιμελητήριο Αργολίδας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τον covid-19

  Το Επιμελητήριο Αργολίδας προσκαλεί  τα  μέλη  του στο Δωρεάν  online σεμινάριο Online Course: «Πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα  προληπτικά μέτρα  υγειονομικών  πρωτοκόλλων σε σχέση  με τον  COVID-19» για τα  υγειονομικά πρωτόκολλα  , σύμφωνα με την ΚΥΑ  « Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων  έναντι  του  […]

Φωνή λαού στην Ερμιονίδα: Να κλείσει η δομή, να φύγουν οι μετανάστες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα στο λιμάνι του Πόρτο Χελίου οι κάτοικοι της Ερμιονίδας ζητώντας το κλείσιμο της δομής των μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά και επίσημα η τουριστική σεζόν και όπως λένε απειλείται η οικονομία της περιοχής, που έχει διεθνή τουριστική εμβέλεια […]

WordPress Ads