23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Brexit: “Όχι” από το Βρετανικό κοινοβούλιο

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου απέρριψαν τη Συμφωνία για το Brexit που είχε προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Με βάση το τελικό αποτέλεσμα, μόνο 202 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 432 την καταψήφισαν.

“Το κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει”, δήλωσε η Μέι λίγο μετά το “πατατράκ”. “Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τι τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο”, προσέθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρόνο για μια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο.

Εφόσον οι βουλευτές επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με τη Μέι, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εταίρους.

Θέλω να αποχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο, σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: newsit

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Προειδοποίηση προς χιλιάδες υποψηφίους

Βλέποντας τι τραβάνε, αλλά και τι κινδυνεύουν να πάθουν οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, ο περιφερειακοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν κατά καιρούς θέση ευθύνης στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις θεομηνίες, μου γεννήθηκε μια πελώρια απορία στο μυαλό. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν επίγνωση της θέσης που κατέλαβαν και των ευθυνών που ανέλαβαν μόλις είπαν […]

Δ. Καμπουράκης: Έτσι κι αλλιώς καταδικασμένη;

Θυμάμαι τον καιρό που για να μπορέσει ένας πολίτης να βάλει τηλέφωνο στο σπίτι του, έπρεπε να βάλει μέσο όχι βουλευτή αλλά υπουργό. Ο οποίος έπαιρνε προσωπικά τον διοικητή του κρατικού ΟΤΕ και τον παρακαλούσε για μια γραμμή στο σπίτι του ψηφοφόρου του. Άλλη λύση ήταν να αγοράσει ο ενδιαφερόμενος μια τηλεφωνική γραμμή από αγγελία […]

WordPress Ads