32 °C Argos, GR
21 Ιουνίου 2024

Οδηγίες στους καταναλωτές για τις εκπτώσεις

Από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ξεκινά η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου. Το διάστημα των εκπτώσεων, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν οι καταναλωτές τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές, προς όφελος του προϋπολογισμού τους

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές, ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων:

•  Θα πρέπει να αναγράφεται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή του προϊόντος, προκειμένου η σύγκριση τους να είναι απλή και σαφής.

• Επιτρέπεται, συμπληρωματικά, και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

• Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να είναι ακριβής και να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και να γνωστοποιείται σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης, ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, συμβουλεύουμε τους καταναλωτές:

• Να ιεραρχούν τις ανάγκες τους και να ψωνίζουν βάσει του προϋπολογισμού τους.

• Να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς πριν καταλήξουν σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν.

• Να μην παρασύρονται από υπερβολικά μεγάλα ποσοστά έκπτωσης.

• Να ελέγχουν – όσο είναι δυνατόν- την ποιότητα και την αυθεντικότητα του προϊόντος και να λαμβάνουν υπόψη το συσχετισμό ποιότητας-κόστους.

• Να ενημερώνονται για την πολιτική που ακολουθεί το κάθε κατάστημα σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, ύπαρξης εγγύησης κ.λπ.

 Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκπτώσεις ευνοούν τους εμπόρους να αυξήσουν τα κέρδη τους, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που οι τζίροι των καταστημάτων δείχνουν να μειώνονται.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην πέφτει θύμα αθέμιτων και παράνομων εμπορικών πρακτικών.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά την πραγματοποίηση των αγορών σας, κατά το διάστημα των εκπτώσεων αλλά και γενικότερα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

• Τel : 210-8817730

• Webwww.eeke.gr

• e-mail[email protected]

• fbwww.facebook.com/enosikatanaloton/

Περισσότερα Άρθρα

Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος: Ο Άγιος Πορφύριος ήταν ο Άγιος της χαράς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κοτσώνη, Ηγούμενο της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού με θέμα «Η θεωρία και η πράξη στον αγ. Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη» και τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος μίλησε για […]

Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών του Δήμου Άργους Μυκηνών

Το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών του Δήμου Άργους Μυκηνών λειτουργεί με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 15960. Από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9.00 π.μ έως 3.00 μ.μ. -Για γενικά θέματα εξυπηρέτησης (παροχή πληροφοριών και υποδοχή αιτημάτων) -Για αναγγελία βλαβών *Η κλήση από σταθερό δεν έχει χρέωση, από κινητό υπόκειται σε χρέωση με βάση το τιμολόγιο του […]

WordPress Ads