27 °C Argos, GR
25 Ιουνίου 2024

Η μικροσκοπική αγωνίστρια που γεννήθηκε μισό κιλό και πρόσφατα έσβησε το πρώτο της κεράκι

Βιάστηκε να έρθει στον κόσμο η Skyla Robertson που γεννήθηκε πέρσι 14 εβδομάδες πρόωρα, με βάρος που λίγο ξεπερνούσε το μισό κιλό.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς της Nicole McGowan και Anthony Robertson πως οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν πολύ μικρές. Το δέρμα της ήταν τόσο λεπτό που τα σπλάχνα της ήταν ορατά. Τα μάτια της δεν είχαν ακόμα ανοίξει και τα αυτιά της δεν είχαν σχηματιστεί πλήρως.

Η μικρή Skyla πέρασε 118 ημέρες σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία δίνοντας την πιο δύσκολη μάχη, αυτή για τη ζωή της.

Ένα χρόνο αργότερα το κοριτσάκι τα πάει μια χαρά παρότι έχει ακόμα μια τρύπα στην καρδιά και το μισό βάρος από άλλα συνομήλικα παιδιά.

«Το ότι έφτασε στα πρώτα της γενέθλια είναι ένα αληθινό θαύμα», δηλώνει η 25χρονη μητέρα της Nicole. «Εξακολουθεί να διαψεύδει τα προγνωστικά, είναι εδώ και είναι υγιής. Ήταν πολύ δύσκολο για τον Anthony, κάποια στιγμή οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως πιθανόν να μην τα καταφέρναμε ούτε εκείνη ούτε εγώ, ένιωθε αβοήθητος. Ήταν το πρώτο του παιδί κι έτσι ήταν πολύ σκληρό, αλλά εκείνος επέδειξε γενναιότητα και κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του», αφηγείται.

«Όταν την είδαμε στη θερμοκοιτίδα δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μικρή ήταν, σκεφτόμουν πως αποκλείεται κάτι τόσο μικρό και τόσο εύθραυστο να επιβιώσει. Αλλά εκείνη συνέχισε να αγωνίζεται κι έτσι άρχισα να συνειδητοποιώ πως θα τα καταφέρει. Είναι δύσκολο, κάθε βήμα που κάνουμε μπροστά χάνεται και γυρνάμε πέντε βήματα πίσω κάθε φορά που κολλάει μια ίωση ή κάτι τέτοιο».

Η Νicole παρουσίασε προ-εκλαμψία στην εγκυμοσύνη της και προγραμματίστηκε να γεννήσει με καισαρική στις 5 Απριλίου του 2015, αντί για 8 Ιουλίου που ήταν η Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού. Ωστόσο οι εξετάσεις το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν καλές, το έμβρυο δεν τρεφόταν λόγω κάποιου προβλήματος στον ομφάλιο λώρο και οι γιατροί τους προετοίμασαν για το χειρότερο.

«Μου είπαν πως είτε θα γεννούσα την ίδια στιγμή είτε το μωρό μπορεί να μην τα κατάφερνε ούτε μέχρι τη νύχτα. Μου είπαν πως μια επιλογή ήταν να την αφήσουμε να πεθάνει μέσα μου, αυτό πάντα θα με κυνηγά. Τους είπα πως έπρεπε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε. Γεννήθηκε αλλά εγώ την είδα επτά ώρες μετά. Πέρασε μία εβδομάδα για να την κρατήσω στην αγκαλιά μου- μόνο για μερικά λεπτά γιατί η θερμοκρασία του σώματός της έπεφτε έξω από τη θερμοκοιτίδα», περιγράφει.

Ένα χρόνο μετά, τα πρώτα της γενέθλια είναι για την οικογένειά της γιορτή. Η Skyla μπουσουλάει, βγάζει δόντια και βαβίζει τις πρώτες της λέξεις. Είναι ακόμα μικροσκοπική, με βάρος περίπου 4,5 κιλά και θα χρειαστεί να περιμένει ακόμα δύο χρόνια για να αποφασιστεί αν θα χρειαστεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Αλλά οι γονείς της ελπίζουν πως στο διάστημα αυτό το σώμα θα φτιάξει μόνο του το πρόβλημα αυτό και το κοριτσάκι θα αποφεύγει το χειρουργείο.

Πηγή: piraeuspress.gr

Περισσότερα Άρθρα

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες έκλεισαν δρόμο στο Ναύπλιο

Πορεία διαμαρτυρίας, για τις επιστροφές των προκαταβολών για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που ζητάει ο ΕΛΓΑ, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Αργολίδας μετά την συγκέντρωση που είχαν στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας σήμερα το πρωί. Στην κινητοποίηση των αγροτών παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς. Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειαρχη […]

WordPress Ads