27 °C Argos, GR
26 Ιουνίου 2024

Καταγγέλλουν φρικαλεότητες σε αδέσποτα στα Χουνταλέικα Λυγουριού

Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα σε πάροδο 10 μηνών πραγματοποιήθηκαν δύο ειδεχθείς κακοποιήσεις ζώων, των οποίων μάλιστα η ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο.

Τα περιστατικά αυτά αφορούν δύο αδέσποτα σκυλιά τα οποία είχαν ήδη βρεθεί κακοποιημένα και υποσιτισμένα μέχρι που κάποιος μεγιστοποίησε τα βάσανά τους. Δεν μιλάμε για τυφλή “φόλα” αλλά για στοχευμένες επιθέσεις εις βάρος των αδέσποτων.

Συγκεκριμένα, στον οικισμό Χουνταλαιίκων Λυγουριού όπου μια οικογένεια αφού βρήκε τα σκυλιά αυτά και ανέλαβε την φροντίδα τους ώστε να ανακάμψουν στην υγεία τους μετά από ελάχιστους μήνες βρέθηκε αντιμέτωπη με το φρικιαστικό θέαμα της βάναυσης θανάτωσης τους.

Το πρώτο περιστατικό το Μάρτιο του 2018 φέρνει στο προσκήνιο ένα σκυλί αποστεωμένο και υποσιτισμένο που μετέπειτα βρέθηκε δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο και πυροβολημένο με αεροβόλο να ξεψυχά στο κτηνιατρείο του Λυγουριού. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα ένα ακόμα σκυλί με τη νόσο Καλαζάρ βρίσκεται δολοφονημένο με κομμένα αυτιά,σφαγμένο στο λαιμό και του είχε αφαιρεθεί μεγάλο μέρος δέρματος από την κεφαλή έως την ραχιαία επιφάνεια του θώρακος.

Η πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι πως παρόλο που στη δεύτερη περίπτωση το σκυλί βρέθηκε σε αυτή την αποτρόπαια κατάσταση, μέχρι να το μαζέψουν, ο δράστης επέστρεψε και διέπραξε ακόμη ειδεχθέστερη πράξη γδέρνοντας ακόμα πιο πολύ το άψυχο σώμα του σκυλιού.

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι άσχετη με την έλλειψη ποιότητας με το χαρακτήρα του συγκεκριμένου ανθρώπου και δεν περιορίζεται μόνο στα ζώα. Αυτός που συμπεριφέρεται με έναν τόσο βάναυσο τρόπο απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα δεν θα διστάσει να συμπεριφερθεί το ίδιο και σε έναν άνθρωπο. Βάση νόμου μιλάμε για έγκλημα!

Για όποιον επιθυμεί υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λυγουριού, επίσης είναι ενημερωμένη και η Φιλοζωική Ναυπλίου. Και για τις δύο περιπτώσεις θανάτωσης των αδέσποτων υπάρχουν αντίστοιχες γνωματεύσεις με στοιχεία και φωτογραφίες από κτηνίατρο.

Κουτσουδάκη Θεοδώρα
Χουντάλα Νάνσυ

Περισσότερα Άρθρα

Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορονοϊό από την Βόρεια Ελλάδα!

Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας αποτυπώνεται από την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη για την διακομιδή τριών ασθενών σε δυο νοσοκομεία της Αθήνας! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 3 ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται με C-130 στην Αθήνα από την Βόρεια Ελλάδα που πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι […]

Συναγερμός στη Γαλλία: Χάθηκε από τα ραντάρ ένα Mirage 2000

Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ένα μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας τύπου Mirage 2000. Το Mirage 2000 έχει χαθεί από τα ραντάρ στις 11 το πρωί ώρα Γαλλίας, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Νανσί – Οχέι με δυο πιλότους. Η επικοινωνία με το πλήρωμα έχει χαθεί […]

WordPress Ads