23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους στην Ι.Μ. Ναϊρόμπης

Επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη και φιλοξενήθηκαν οκτώ μέλη του Συστήματος Προσκόπων Άργους, για να γνωρίσουν από κοντά το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην ήπειρο της Αφρικής.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους όπου δραστηριοποιείται η Ορθόδοξη Εκκλησία όπως ορφανοτροφεία, σχολεία, ναούς και φυσικά το κέντρο της Πατριαρχικής Σχολής του Διδασκαλικού Κολεγίου, Δημοτρικού κ.τ.λ. που βρίσκονται στον χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπης.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η επίσκεψη στο Όρος Κιλιμάντζαρο που παρ’ όλη την κακοκαιρία και τους δύσκολους δρόμους γνώρισαν από πολύ κοντά το έργο το οποίο επιτελούν εκεί οι κληρικοί μας, ιδιαίτερα με τα ορφανά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους συμμετείχαν σ’ όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις και τελετές των ημερών αυτών, με θαυμάσια εκτέλεση από τους μαθητές της Πατριαρχικής μας Σχολής.

Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτονται την Κένυα οι πρόσκοποι του Άργους. Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος τους συνόδευσε σ’ όλες τις επισκέψεις τους.

ΠΗΓΗ: romfea

Περισσότερα Άρθρα

Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της απαιτεί από όλους μας ευαισθητοποίηση, αλλαγή νοοτροπίας και εφαρμογή σύγχρονων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Στα θέματα των ΑμεΑ τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα που δεν έχει ούτε επιδέχεται […]

Με τον Ιρλανδό Cormac Kenevey ξεκινάει σήμερα το 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου το 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με την συναυλία του Ιρλανδού τραγουδιστή Cormac Kenevey στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Πάνω από μια δεκαετία από την πρώτη εμφάνιση του Ιρλανδού τραγουδιστή Cormac Kenevey από το Δουβλίνο, και την παρουσίασή του στη διεθνή σκηνή με την παραγωγή του για το βρετανικό label Candid, ο διάσημος […]

WordPress Ads