29 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

«Πλάτες» Μέρκελ στον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

Λύση σε μία ιστορική εκκρεμότητα χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Ανγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας τη στήριξή της στον Αλεξη Τσίπρα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη», τόνισε η Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι  δεν πιστεύει πώς θα επηρεάσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη,  ως προς την στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα (…) Θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη χωρίς να υπερτιμώ τον ρόλο μου. Πιστεύω ότι αυτή η λύση θα είναι προς όφελος και της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδος. Είμαι βαθιά πεπεισμένη γι’ αυτό. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω» είπε.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΡΤ

 

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Οι άδειες θέσεις εργασίας, η ανεργία κι ένα υστερόγραφο

Όπου κι αν βρεθώ, σ’ όποιο δρόμο κι αν περπατήσω, βλέπω στις βιτρίνες των καταστημάτων «ζητείται πωλητής» ή «ζητείται άτομο προς εργασία». Παντού. Αλλά κι εκεί που δεν υπάρχουν βιτρίνες για να μπαίνουν αγγελίες, όλοι ξέρουμε την κατάσταση. Ο τουρισμός ζητά κόσμο και δεν βρίσκει, το μάζεμα των μήλων ζητούσε αλλά ματαίως, οι ελαιοπαραγωγοί ψάχνουν […]

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Να διατηρηθεί το μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Να διατηρήσει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, καλεί την τουρκική κυβέρνηση ο αρμόδιος για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες πρέσβης των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ. Όπως σημείωσε σε ανάρτηση του στο Twitter, «η Αγία Σοφία έχει τεράστια πνευματική και πολιτιστική σημασία για δισεκατομμύρια πιστούς διαφορετικών θρησκειών σε όλο τον κόσμο. Καλούμε την […]

WordPress Ads