23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα, 8 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1895 Συλλαλητήριο διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως κατά της βαριάς φορολογίας των ακινήτων, που επέβαλε η κυβέρνηση Τρικούπη.

1912 Ιδρύεται στη Νότιο Αφρική το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, που θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο στην ανατροπή του απαρτχάιντ.

1958 Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο θέατρο «Ολύμπια», επί της οδού Ακαδημίας, έδρα της Λυρικής Σκηνής μέχρι το 2017. Πρώτη παράσταση, η «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι.

1961 Εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο 1.500 θέσεων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γνωστό και ως «Τάφος του Ινδού».

1973 Αρχίζει η δίκη για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Επτά κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο για τη διάρρηξη στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στο κτήριο Γουότεργκεϊτ.

1991 Ο εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας χάνει τη ζωή του σε συμπλοκή με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Καλαμπόκα, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων στην Πάτρα. (Υπόθεση Τεμπονέρα)

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Αλ Καπόνε: Ο μεγαλύτερος γκάνγκστερ όλων των εποχών που ενέπνευσε τον κινηματογράφο

Συμπληρώνονται σήμερα 74 χρόνια από τον θάνατο του Αλ Καπόνε, ο οποίος με την εγκληματική του δράση ενέπνευσε πολλές φορές συγγραφείς και σκηνοθέτες ενώ η ζωή του μεταφέρθηκε τόσο στο σινεμά όσο και στην τηλεόραση. Η πολυδιάστατη προσωπικότητα του διαβόητου μαφιόζου αποτυπώθηκε με επιτυχία στις ταινίες «Αλ Καπόνε» (1959) με τον Ροντ Στάιγκερ, «Capone» του […]

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Mega

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μπαίνει κι επίσημα το Mega, έπειτα από τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού ορίστηκε η Ευδοκία Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διαδικασία της εκποίησης θα είναι σύντομη λόγω της διαδικτυακής λειτουργίας του σταθμού. Από […]

WordPress Ads