23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τι να κάνετε για να μην πιτσιλάει το λάδι έξω από το τηγάνι την ώρα που τηγανίζετε

Τα μικροεγκαύματα από λάδι την ώρα του τηγανίσματος είναι κάτι που όλοι (όσοι μαγειρεύουν) κάποια στιγμή έχουν υποστεί.

Μπορείτε να αποφύγετε τις πιτσιλιές καυτού λαδιού με λίγο αλάτι.

Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τους κεφτέδες ή ό,τι άλλο έχετε σκοπό να τηγανίσετε, ρίξτε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού

Δεν θα πιτσιλιστείτε ποτέ ξανά και δεν θα κάνετε και χάλια την κουζίνα σας.

Extra tip: Για να καθαρίσει εύκολα το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να χύσετε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (αφού πρώτα κρυώσει) και να αλατίσετε και πάλι την επιφάνεια του τηγανιού αφού πρώτα το βρέξετε.

Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφού το αφήσετε για 10 λεπτά, πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Πηγή: spirossoulis.com

Περισσότερα Άρθρα

Χρυσές Σφαίρες 2019: Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «The Favourite» του Λάνθιμου

Νικήτρια στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου αναδείχθηκε η Ολίβια Κόουλμαν για τον ρόλο της βασίλισσας Άννας στο πολυβραβευμένο φιλμ «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών. «Η Ευνοουμένη» του Έλληνα σκηνοθέτη δεν… ευνοήθηκε τελικά από τις κριτική επιτροπή στις υπόλοιπες 3 κατηγορίες, όπου συγκέντρωνε συνολικά 5 υποψηφιότητες. Η ταινία του Λάνθιμου, […]

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Άργους για τον θάνατο του 17χρονου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον απροσδόκητο και πρόωρο χαμό του αγαπημένου μας μαθητή. Ένας μαθητής με ήθος, καλοσυνάτος και πάντα χαμογελαστός. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφασίζει ομόφωνα: Να παραστεί ο Σύλλογος Διδασκόντων στην κηδεία του. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να στηρίξει με κάθε […]

WordPress Ads