24 °C Argos, GR
25 Ιουνίου 2024

Να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ την κ.Ευγενία

Είναι από τις ιστορίες που λες «δεν μπορεί να συμβαίνουν» ή αποτελούν σενάριο για έργα στην τηλεόραση. Και όμως είναι «έργο» που «ανεβάζει» η ίδια η ζωή.

Μια συμπολίτισσα μας, η κ. Ευγενία Δ. τα έχασε όλα σε μικρό χρονικό διάστημα: παιδί, σύζυγο, τη γυναίκα που τη φρόντιζε, δουλειά, σπίτι. Από εκεί που τα είχε όλα, έμεινε στο δρόμο. Κυριολεκτικά. Με τα ελάχιστα υπάρχοντα της, έκανε σπίτι τη τον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους για να κοιμάται. Το κρύο περόνιαζε το σώμα και την ψυχή της. Οι νύχτες ατέλειωτες, οι κίνδυνοι πάμπολλοι. Ένα βράδυ, παραμονές τα φετινά Χριστούγεννα, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο που την έδειρε σε σημείο να χρειαστεί άμεσα εγχείρηση στην τραυματισμένη ωμοπλάτη της. Την έκανε. Τα έξοδα πολλά.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις βρέθηκαν συνάνθρωποι μας και φορείς που βοήθησαν. Πρώτα το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Πέτρου που της χορήγησε στέγη σε ξενοδοχείο της πόλης και τροφή σε εστιατόριο. Μετά η διεύθυνση του ίδιου του ξενοδοχείου που μείωσε την τιμή και ανέλαβε διάφορα άλλα έξοδα, όπως τα φάρμακα για την αποκατάσταση του τραυματισμού. Επίσης, δυο κυρίες- εθελόντριες που διενήργησαν εράνους για να συνεχιστεί η παραμονή της άτυχης γυναίκας στο ξενοδοχείο και όλα τα υπόλοιπα.

Μετά, όμως;

Θα αφήσουμε την κ.Ευγενία να επιστρέψει στο σταθμό του ΟΣΕ με το κρύο να περονιάζει τα κόκκαλα και πολλούς κινδύνους να παραφυλάνε;

Απαιτούνται χρήματα να συνεχίσει να στεγάζεται στο ξενοδοχείο ή να βρεθεί μια «φωλιά» να κουρνιάσει, ένα οίκημα να ζεσταθεί και ας είναι …καμαρούλα μια σταλιά.

Η κ.Ευγενία, η γυναίκα της διπλανής μας πόρτας χρειάζεται τη βοήθεια μας. Και έχουμε αποδείξει πως όταν θέλουμε, μπορούμε.

Όσοι θέλετε λοιπόν να βοηθήσετε μπορείτε να απευθυνθείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα των εθελοντριών:
6980.904080 (κα Αναστασία)
6948.595251 (κα Ιωάννα).

Περισσότερα Άρθρα

Στην Περιφέρεια για 5 χρόνια οι αποθήκες του εργοστασίου ΡΕΑ

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παραχώρηση από την ΕΑΣ Αργολίδας στην Περιφέρεια, με χρησιδάνειο διαρκείας 5 χρόνων, του συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ. χώρου αποθηκών του εργοσασίου ΡΕΑ, προκειμένου αυτός να χρησιμοποιηθεί για την φύλαξη υλικών της Π.Ε. Αργολίδας. Η Περιφέρεια, με βάση την ίδια απόφαση, αναλαμβάνει το κόστος διαμόρφωσης, την ευθύνη […]

Συναυλία του Ορφέα Περίδη την επόμενη Παρασκευή στην Αγία Τριάδα

Ο Ορφέας Περίδης είναι ο κορυφαίος μελωδός της γενιάς του και το 2019 γιορτάζει τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την πρώτη δισκογραφική του παρουσία Καταφέρνει να δημιουργεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίσκους ρεπερτορίου, που έχουν σύμμαχο το χρόνο, καθώς δεν επηρεάζονται από την επικαιρότητα αλλά αφηγούνται διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες, πετυχαίνοντας τη διαχρονικότητα μαζί με την επίκαιρη και […]

WordPress Ads