29 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ την κ.Ευγενία

Είναι από τις ιστορίες που λες «δεν μπορεί να συμβαίνουν» ή αποτελούν σενάριο για έργα στην τηλεόραση. Και όμως είναι «έργο» που «ανεβάζει» η ίδια η ζωή.

Μια συμπολίτισσα μας, η κ. Ευγενία Δ. τα έχασε όλα σε μικρό χρονικό διάστημα: παιδί, σύζυγο, τη γυναίκα που τη φρόντιζε, δουλειά, σπίτι. Από εκεί που τα είχε όλα, έμεινε στο δρόμο. Κυριολεκτικά. Με τα ελάχιστα υπάρχοντα της, έκανε σπίτι τη τον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους για να κοιμάται. Το κρύο περόνιαζε το σώμα και την ψυχή της. Οι νύχτες ατέλειωτες, οι κίνδυνοι πάμπολλοι. Ένα βράδυ, παραμονές τα φετινά Χριστούγεννα, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο που την έδειρε σε σημείο να χρειαστεί άμεσα εγχείρηση στην τραυματισμένη ωμοπλάτη της. Την έκανε. Τα έξοδα πολλά.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις βρέθηκαν συνάνθρωποι μας και φορείς που βοήθησαν. Πρώτα το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Πέτρου που της χορήγησε στέγη σε ξενοδοχείο της πόλης και τροφή σε εστιατόριο. Μετά η διεύθυνση του ίδιου του ξενοδοχείου που μείωσε την τιμή και ανέλαβε διάφορα άλλα έξοδα, όπως τα φάρμακα για την αποκατάσταση του τραυματισμού. Επίσης, δυο κυρίες- εθελόντριες που διενήργησαν εράνους για να συνεχιστεί η παραμονή της άτυχης γυναίκας στο ξενοδοχείο και όλα τα υπόλοιπα.

Μετά, όμως;

Θα αφήσουμε την κ.Ευγενία να επιστρέψει στο σταθμό του ΟΣΕ με το κρύο να περονιάζει τα κόκκαλα και πολλούς κινδύνους να παραφυλάνε;

Απαιτούνται χρήματα να συνεχίσει να στεγάζεται στο ξενοδοχείο ή να βρεθεί μια «φωλιά» να κουρνιάσει, ένα οίκημα να ζεσταθεί και ας είναι …καμαρούλα μια σταλιά.

Η κ.Ευγενία, η γυναίκα της διπλανής μας πόρτας χρειάζεται τη βοήθεια μας. Και έχουμε αποδείξει πως όταν θέλουμε, μπορούμε.

Όσοι θέλετε λοιπόν να βοηθήσετε μπορείτε να απευθυνθείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα των εθελοντριών:
6980.904080 (κα Αναστασία)
6948.595251 (κα Ιωάννα).

Περισσότερα Άρθρα

Μία ρήση την ημέρα…

Στην πολιτική, αν θες να ειπωθεί κάτι, ρώτα έναν άντρα. Αν θες να γίνει κάτι, ρώτα μια γυναίκα. Βαρόνη Μάργκαρετ Χίλντα Θάτσερ 1925 – 2013 Το γένος Ρόμπερτς, η επονομαζόμενη και «σιδηρά κυρία», η οποία διατέλεσε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας από το 1979 έως το 1990

Μονεμβασιά: Φωτίζεται ο βράχος – Αναδυκνύεται η καστροπολιτεία

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, εντάχθηκε το έργο του φωτισμού του εμβληματικού βράχου της Μονεμβασιάς με πίστωση 980.542,40 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο στη Μονεμβασιά, όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην τεχνική έκθεση, που “αφορά στο σχεδιασμό, στην προμήθεια και στην εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον ήπιο […]

WordPress Ads