29 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Άργος

Ο Εορτασμός των Θεοφανίων και καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2018 στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους με κάθε επισημότητα ιερουργούντος του προέδρου του ΙΣΚΕ π. Γεωργίου Σελλή.

Στη συνέχεια κλήρος, πολιτικοί και πιστοί πήγαν στην αναπλασμένη πλατεία της πόλης όπου και έγινε η επίσημη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του τιμίου σταυρού, στην τεχνητή λίμνη, παρουσία του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Τα Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού.

Περισσότερα Άρθρα

Πολίτης έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού – Διακοπή δρομολογίων στο τμήμα Πειραιάς-Ταύρος

Ένα άτομο έπεσε, πριν από λίγο, στις ράγες του ηλεκτρικού, στον σταθμό του Φαλήρου. Εκείνη την ώρα δεν περνούσε συρμός και το άτομο που έπεσε στις ράγες τραυματίστηκε στα πόδια. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του Ηλεκτρικού στο τμήμα Πειραιάς-Ταύρος.

Το βιβλίο του μητροπολίτη Νεκτάριου: “Όλα ζουν αν τα θυμάμαι” παρουσιάζεται αύριο στο Άργος 

O Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού “Παναγία Σουμελά” σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ’Όλα ζουν αν τα θυμάμαι”. Η παρουσίαση θα γίνει αύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 11.30 πμ, στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος. Το βιβλίο θα προλογίσει η εκπαιδευτικός κα Δέσποινα Μαυρίδου και θα μιλήσει […]

WordPress Ads