29 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Χρήστος Δημήτρουλας: “H νέα χρονιά να φέρει… γήπεδο στον Διομήδη”

 

Με παρουσία για περισσότερα από 20 χρόνια στο άθλημα, πριν λίγους μήνες ο Χρήστος Δημήτρουλας έκανε το… μεγάλο βήμα και πλέον βλέπει το χάντμπολ από τη θέση του πρώτου προπονητή στον Διομήδη Άργους.

Το καλοκαίρι του 2018, ο 34χρονος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας των «Λύκων», ενώ παράλληλα συνεχίζει να καθοδηγεί ακόμη τρία τμήματα υποδομών, με στόχο κάποια στιγμή οι παίκτες που προέρχονται από τα… σπλάχνα του Διομήδη, να πρωταγωνιστούν στη Handball Premier.

To τέλος του 2018 βρήκε τον Διομήδη στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ.

Κοιτώντας πίσω στο καλοκαίρι, ο Χρήστος Δημήτρουλας νιώθει περήφανος για τις επιλογές του ενώ δηλώνει ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας, με τον κάθε παίκτη να έχει βάλει το δικό του λιθαράκι.

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη συγκομιδή των βαθμών. Αυτό που έχω πει από την αρχή της χρονιάς είναι ότι κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά και στο τέλος θα… κάνουμε ταμείο. Τώρα κοιτάμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Στο πρωτάθλημα στόχος είναι να μπούμε στα play off στην καλύτερη δυνατή θέση, με πλεονέκτημα έδρας», είπε κάνοντας τον αγωνιστικό απολογισμό και αναφέρθηκε στο προ μηνών «χτίσιμο» της ομάδας: «Το ρόστερ της ομάδας έκλεισε τελευταία στιγμή. Στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες αλλά στο τέλος καταφέραμε να… κλείσουμε αξιόμαχους αθλητές. Η αλήθεια είναι ότι για τα παιδιά, είτε λόγω σπουδών είτε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, είναι δύσκολο να μετακομίσουν στην επαρχεία. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε οικονομική πρόταση μόνο σε όσους ήταν θετικοί με την ιδέα της εγκατάστασής τους στο Άργος. Οι παίκτες που τελικά ήρθαν, μετά από τρεις μήνες, δείχνουν ευχαριστημένοι με την επιλογή τους».

Σύμφωνα με τον προπονητή του Διομήδη, στο πλάνο δεν υπάρχουν ούτε αποχωρήσεις, ούτε μεταγραφές για τον Ιανουάριο. «Αν δεν έχουμε αποχωρήσεις δεν θα έχουμε ούτε μεταγραφές», δήλωσε.

Η σχέση με τους παίκτες

Για την υποδοχή του από τους παίκτες, ως νέο προπονητή, αλλά και για τη σχέση που έχει καταφέρει να δημιουργήσει μαζί τους, ο Χρήστος Δημήτρουλας απάντησε: «Ήμουν και πέρυσι στο τεχνικό επιτελείο και ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που οι παίκτες με υποδεχτήκαν θετικά. Αυτό το βλέπω και στη συμπεριφορά αλλά και στη διάθεσή τους. Χαίρομαι πολύ γιατί έχω καταφέρει ακόμα και για τις διαφωνίες που υπάρχουν πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι να με πιάνουν και να μου μιλάνε. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σχέση που έχω αποκτήσει μαζί τους και θέλω να τους ευχαριστήσω που με ανέχονται», λέει.

Αναφορικά με το σμίξιμο των παλιών και των νέων παικτών, που ήδη αποδίδει «καρπούς», τόνισε ότι «υπάρχουν αθλητές που είναι αρκετά χρόνια στον Διομήδη. Προσπαθούν να βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται και τους καινούριους παίκτες να εγκλιματισθούν το γρηγορότερο δυνατό. Οι νέοι παίκτες τυγχάνουν θερμής υποδοχής από τους παλιούς και αυτό είναι θετικό».

«Φυτώριο»

Η παρουσία αθλητών του Διομήδη στις Εθνικές ομάδες παίδων και νέων, μόνο τυχαία δεν είναι. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε στο Άργος μία προσπάθεια πάνω σε μία αναπτυξιακή φιλοσοφία, ώστε να αναδειχθούν νέοι αθλητές από την ευρύτερη περιοχή. «Ο σύλλογος επενδύει στις ακαδημίες και αυτό είναι καλό και για το ελληνικό χάντμπολ. Ισχύει ότι και για τους αθλητές που έρχονται με μεταγραφή. Αν κάποιος αποφασίσει να έρθει στο Άργος έχει μόνο να κερδίσει. Η ομάδα δίνει χώρο σε νεαρούς παίκτες και η αλήθεια είναι ότι πολλοί αθλητές του Διομήδη πήραν εφόδια και έκαναν το βήμα για το εξωτερικό», εξήγησε ο Χρήστος Δημήτρουλας.

Όσο για την ευχή του για τη νέα χρονιά, αυτή είναι η ίδια με εκείνη όσων βρίσκονται κοντά στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Τελείως ξεκάθαρα: «Εύχομαι να αποκτήσει ο Διομήδης, γήπεδο αντάξιό του».

ΠΗΓΗ: e-handball 

Περισσότερα Άρθρα

Ισραήλ – Ελλάδα 1-3 (WU16) με τρεις αθλήτριες από την Αργολίδα

H Εθνική Ομάδα Προ-Κορασίδων (U16), πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε 3-1 του Ισραήλ για την πρώτη αγωνιστική του αναπτυξιακού προγράμματος UEFA Development Tournament 2022, το οποίο διεξάγεται στο Ισραήλ. Τα γκολ για την Εθνική Ομάδα σημείωσαν η Αργυρώ Φακίνου στο 46ο λεπτό μετά από έξοχα εκδηλωμένη αντεπίθεση, και η Μαρία Φανουράκη που σκόραρε 2 φορές […]

Σύλλογος Καρκινοπαθών Αργολίδας: Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων, συμμετέχουμε στην δράση του Κ.Ε.Φ.Ι και τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο!! Με ποδήλατο ή χωρίς, στην πόλη μας, παίρνουμε την παρέα μας και δίνουμε το δικό μας μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ / άτομο. Το πακέτο εγγραφής περιλαμβάνει μπλουζάκι και […]

WordPress Ads