23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Αδίστακτοι κακοποιοί απέδρασαν ανενόχλητοι από τις φυλακές Κορυδαλλού και το υπουργείο Δικαιοσύνης… πανηγυρίζει !

 

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού η οποία διαπιστώθηκε πολλές ώρες μετά. Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ζήτημα έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης πανηγυρίζει αναφέροντας ότι επισημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη απόδραση σε κλειστή φυλακή από το 2015 και μετά, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό πίνακα. Και όλα αυτά ενώ οι δυο κρατούμενοι έφυγαν ανενόχλητοι το βράδυ της Παρασκευής και μόλις σήμερα το πρωί έγινε αντιληπτή η φυγή τους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Σήμερα το πρωί (2.1.2019) διαπιστώθηκε η απόδραση δύο (2) προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,  οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι αρχηγοί της διαβόητης συμμορίας με τα καλάζνικοφ που μπούκαραν σε σπίτια στα νότια προάστια, λήστευαν και ασελγούσαν σε γυναίκες θύματα τους είναι. Δύο επικίνδυνοι και αδίστακτοί κακοποιοί που μπαινόβγαιναν στις φυλακές και κατηγορούνται για πλήθος ληστειών. Μάλιστα, η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας όχι μόνο έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τη βία, την ωμότητα και την απανθρωπιά των μελών της, αλλά έκανε ακόμα για τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας να ανατριχιάζουν από την κυνικότητα των δραστών… Μια παρέα νεαρών από την Αλβανία που μεγάλωσαν στην Αθήνα, μιλούν τα ελληνικά ως μητρική τους γλώσσα. Και όμως κατέληξαν να βγαίνουν κάθε βράδυ σεργιάνι στα νότια προάστια και χωρίς κανένα σχεδιασμό και ενδοιασμό να μπουκάρουν σε διαμερίσματα να βιάζουν, να ληστεύουν, να κακοποιούν…

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Η απόδραση έγινε με αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών που στη μία άκρη του είχαν δέσει μία πέτρα.

Η πέτρα αυτή όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έχει «μαγκώσει» σε λάμπα που βρίσκεται εκτός των φυλακών, με αποτέλεσμα, οι δύο δραπέτες να αποδράσουν πιο εύκολα.. H Δ’ πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο και οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από το κελί 17.

Οι Αλβανοί κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Περισσότερα Άρθρα

Καθαρισμός και Απολύμανση δρόμων και πλατειών με ειδικό μηχάνημα από τον Δήμο Ναυπλιέων

Από την Τετάρτη 21 Απριλίου, πραγματοποιείται από τον Δήμο Ναυπλιέων στη πλατεία «Καποδίστρια», ειδικός καθαρισμός – απολύμανση επιφανειών με μηχάνημα παραγωγής ατμού 150 βαθμών θερμοκρασίας και μικρή πίεση. Με αυτή την διαδικασία επιτυγχάνεται άμεσα και αποτελεσματικά η αφαίρεση εμποτισμένων λαδιών, δύσκολων  ρύπων και η αφαίρεση τσιχλών. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί και σε άλλα σημεία […]

Τα νεότερα για την υγεία του 17χρονου που νοσηλεύεται στον “Ερυθρό Σταυρό” με κορονοϊό

Ευχάριστα είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του 17χρονου ο οποίος είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και λίγες ημέρες αργότερα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να διασωληνωθεί. Ο 17χρονος, όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η διοικήτρια του “Ερυθρού Σταυρού” όπου νοσηλεύεται ο μαθητής της Β’ Λυκείου αποσωληνώθηκε και αναμένεται να πάει […]

WordPress Ads