23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1944 Ο Ανδρέας Εμπειρίκος συλλαμβάνεται στο σπίτι του από την ΟΠΛΑ και περνά λαϊκό δικαστήριο στο Περιστέρι. Ο ΕΛΑΣ τον παίρνει όμηρο, αλλά κάπου στη Θήβα δραπετεύει. Επιστρέφει στην Αθήνα, ξυπόλητος, με πληγές και με κρυοπαγήματα στα πόδια, φοβερά εξαντλημένος.

1963 Με εισήγηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές για τις 16 Φεβρουαρίου 1964. Η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ανατίθεται στον Ιωάννη Παρασκευόπουλο.

1963 Χαράσσεται η Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία. Έξι τουρκοκυπριακοί θύλακοι στη μεγαλόννησο, μετά τις δικοινοτικές ταραχές.

1966 Εκδίδεται η απόφαση για τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Καταδικάζονται για θανατηφόρο σωματική κάκωση – συνέργεια οι Σπύρος Γκοτζαμάνης (11 χρόνια), Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης (8,5 χρόνια) και για δατάραξη οικιακής ειρήνης άλλα 8 άτομα (ποινές κάτω του έτους).

1970 Ο Πολ Μακάρτνεϊ με αγωγή του ζητά τη διάλυση των Beatles.

1975 Λήγει η Δίκη του Πολυτεχνείου. Ιωαννίδης, Βαρνάβας και Ντερτιλής καταδικάζονται σε ισόβια. 17 κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης, ανάμεσά τους και ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. 13 αθωώνονται.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεά υπέρυθρα θερμόμετρα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας στο ΕΚΑΒ

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Αργολίδας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας καθώς και την πρόεδρο του κ. Αριστέα Κατσουλάκου για την δωρεά τριών υπερύθρων θερμομέτρων μετώπου που έγινε στο ΕΚΑΒ Αργολίδας, που αυτή την χρονική περίοδο είναι πραγματικά πολύτιμα.  

Απάτη στην Πάτρα: Της άρπαξε 20.000 ευρώ για να της λύσει τα μάγια

Νέα απάτη με εγκέφαλο μία 62χρονη εξιχνίασε η Ασφάλεια Πατρών και προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας, που κατάφερε να αποσπάσει 20.000 ευρώ από 55χρονη, για να της… λύσει τα μάγια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η 62χρονη ισχυρίστηκε στο θύμα της ότι της έχουν κάνει μάγια, τα οποία μπορούσε να λύσει έναντι χρημάτων. Μάλιστα, η […]

WordPress Ads