23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τρίπολη | Άστεγος πέθανε και τα έξοδα κηδείας ανέλαβε ο Δήμος

Άλλος ένας άστεγος “έφυγε” από τη ζωή και το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως για να αποφασίσει την κάλυψη της δαπάνης.

Αυτό που αποφασίστηκε λοιπόν είναι η κάλυψη της δαπάνης των 900,00 € που απαιτείται για την κηδεία του άστεγου συμπολίτη, ο οποίος απεβίωσε και μέχρι σήμερα δεν έχει αναζητηθεί από κανένα συγγενικό πρόσωπο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση αυτή.

Να τονιστεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο Δήμος οφείλει να μεριμνά για τους άστεγους και άπορους πολίτες ώστε να εξασφαλίζει τα πλέον απαραίτητα για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση, μέρος της οποίας αποτελεί και η κήδευσή τους, σύμφωνα με τα θρησκευτικά και κοινωνικά επικρατούντα ήθη.

Πηγή : kalimera-arkadia.gr

Περισσότερα Άρθρα

Απάντηση Βορίδη σε Ανδριανό: Εξασφαλίστηκαν 14 εκ. ευρώ για την αποζημίωση των παραγωγών λαϊκών αγορών

Στην σχετική 5596/8-4-2020 ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη στήριξης των παραγωγών λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης. Στην απάντηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Τη διαρκή και αδιάλειπτη […]

Προληπτικός έλεγχος test pap στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους

Καθώς η δημόσια υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής, η Μ.Γ κλινική του Νοσοκομείου μας, υλοποιεί διαρκώς δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες επικεντρώνονται στον τομέα της πρόληψης. Σε ότι αφορά τις γυναίκες, η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι καθοριστική στην προσέγγιση και αντιμετώπιση προκαρκινικών καταστάσεων, η οποία μπορεί να […]

WordPress Ads