23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 23 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

962 Ο βυζαντινός στρατηγός και μετέπειτα αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς συντρίβει τους Άραβες στο Χαλέπι της Συρίας.

1909 Στην εφημερίδα «Εργάτης» του Βόλου αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες το Κομουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ και Ένγκελς, σε μετάφραση του διαπρεπούς λογίου Κώστα Χατζόπουλου.

1924 Η κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου συνάπτει σύμβαση με την αμερικανική εταιρία ΟΥΛΕΝ για την ύδρευση της Αθήνας.

1933 Στη Γερμανία, σε θάνατο καταδικάζεται ο ολλανδός αναρχοκομμουνιστής Μαρίνους Βαν Ντε Λούμπε, που είχε κατηγορηθεί για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ (Βουλή).

APOLLO CREW, (L-R) FRANK BORMAN, WILLIAM ANDERS, AND JAMES LOVELL POSE IN FRONT OF APOLLO SIMULATOR DURING TRAINING.

1968 Οι αστροναύτες Μπόρμαν, Λόβελ και Άντερς του διαστημοπλοίου «Apollo 8» γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που μπαίνουν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

1975 Αρχίζει τη δράση της η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Δολοφονεί στο Ψυχικό τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στα 91 της έφυγε απο τη ζωή η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν κόρη του Αναστασίου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Το 1951 παντρεύτηκε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο ακολούθησε στο Παρίσι τη δεκαετία του 60. Χώρισαν το 1972. Αιτία ήταν η […]

Δείπνο του Μητροπολίτη Αργολίδας στους απόφοιτους μαθητές των Λυκείων

Σε μία υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, υποδέχθηκε και δεξιώθηκε τους απόφοιτους μαθητές όλων των Λυκείων της Αργολίδος στο κέντρο εστίασης Κολιζέρας στις πανέμορφες Μυκήνες. Κατά την διάρκεια του δείπνου ο Μητροπολίτης μίλησε στους απόφοιτους μαθητές και τους ευχήθηκε μία καλή πορεία στην ζωή τους, ενώ τους έδωσε ως ευλογία ένα βιβλίο με […]

WordPress Ads