23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Συντονισμένα πυρά εναντίον Τραμπ μετά την παραίτηση Μάτις

Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την παραίτηση Μάτις επικρίνοντας τον Τραμπ για την πολιτική του στη Συρία αλλά και για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο Τραμπ για την απόφασή του να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις.
«Ο πρόεδρος Τραμπ βυθίζει τη χώρα στο χάος», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ.
Όπως επισημαίνει, χαρακτηριστική είναι η «βουτιά» στο χρηματιστήριο αλλά και η παραίτηση Μάτις που όπως είπε, ο Σάμερ διαφωνεί έντονα με τις αποφάσεις του προέδρου σχετικά με την αποχώρηση από την Συρία και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ — Μεξικού.
Ο Σάμερ είπε ακόμη ότι ο Μάτις ήταν ένα από τα τελευταία σύμβολα ισχύος και σταθερότητας στην διακυβέρνηση Τραμπ που τώρα έχει γίνει χάος.
Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε ότι η παραίτηση Μάτις είναι σημάδι ότι η πολιτική των ΗΠΑ οδεύει σε σειρά σοβαρών σφαλμάτων που θα θέσουν σε κίνδυνο τη χώρα, θα βλάψουν τις συμμαχίες της και θα ενδυναμώσουν τους αντιπάλους της.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν δήλωσε ότι έφυγε από την αίθουσα ο «μόνος ενήλικας» και εξέφρασε προβληματισμό για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίνσεϊ Γκράχαμ εξήρε μέσω Twitter την ακεραιότητα του Μάτις, που όπως έγραψε μάχεται κατά των ακραίων ισλαμιστών και παρείχε ψύχραιμες συμβουλές στον πρόεδρο Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Βουλής τον αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, σχολίασε ότι οι ΗΠΑ κατά την θητεία Μάτις στο υπουργείο Άμυνας, είχαν καταστεί χώρα ασφαλέστερη και πιο επιβλητική δύναμη στο εξωτερικό.

Χθες ο Μάτις, υπέβαλε επιστολή παραίτησης, στην οποία ανέφερε ότι θα φύγει από τη θέση περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Τόνιζε επίσης, ότι ο Τραμπ χρειάζεται έναν υπουργό που οι απόψεις του θα ευθυγραμμίζονται με τις δικές του.
«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να υπερασπισθούν τα συμφέροντά τους χωρίς ισχυρές συμμαχίες και τον σεβασμό στους συμμάχους τους», δήλωσε ο Μάτις.

Συνιστά ακόμη ότι με την ανάθεση καθηκόντων σε νέο υπουργό Άμυνας, θα πρέπει να υπάρξει προηγουμένως αλλαγή στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου για λόγους σταθερότητας.

Στην Ουάσινγκτον ανακοινώθηκε πάντως πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία που διαθέτουν για να επηρεάζουν την κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ και τους Ιρανούς υποστηρικτές του, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους Aμερικανός αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: sputniknews.com

Περισσότερα Άρθρα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Επικοινωνία με Λυκουρέντζο για τις διαφωνίες των πληγέντων παραγωγών από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 με τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ: Η διοίκηση του ΕΛΓΑ θα εξετάσει θετικά τις ενστάσεις των δικαιούχων

Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, του έθεσα τις διαφωνίες των πληγέντων παραγωγών από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που εισέπραξαν την προκαταβολή των 300 ευρώ ανά στρέμμα, με τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ που είναι αναντίστοιχα προς το μέγεθος των εκτεταμένων ζημιών που τόσο ο ίδιος ο […]

Για την προστασία του Μαινάλου δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός – Το ζήτημα είχε θέσει ο Δήμαρχος Τρίπολης

Την προστασία του Μαινάλου και την κήρυξη του πυρήνα του σε απάτητο βουνό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας, από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη έγινε με αφορμή τη συζήτηση η οποία αφορά την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο. Το ζήτημα αυτό είχε […]

WordPress Ads