30 °C Argos, GR
13 Ιουνίου 2024

Ψήφισμα υποστήριξης για το προσωπικό καθαριότητας –  Φύλαξη σχολικών χώρων και γραμματειακή υποστήριξη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κρίνει ότι πρέπει να γίνει υπόθεση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) η αλληλεγγύη στις σχολικές καθαρίστριες και η κοινή δράση ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει το προσωπικό καθαριότητας  των δημοσίων σχολείων το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά εκφράζει την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματά του για:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας,
  • Χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

-Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την πρόσληψή τους, με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας και πλήρη εργασιακά (μισθολογικά και ασφαλιστικά) δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

– Να μεριμνήσουν ΤΩΡΑ κυβέρνηση και τοπική διοίκηση ώστε να μην γίνει καμία απόλυση ούτε μείωση των αιθουσών καθώς και  να πληρώνονται άμεσαδεδουλευμένα  που οφείλονται με τακτική ανά μήνα καταβολή της μισθοδοσίας τους.

– Να διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τις σχολικές επιτροπές των δήμων, αναφορικά με τα μέσα υγιεινής και ασφάλειας και τα αναγκαία καθαριστικά υλικά (ποσοτικά και ποιοτικά), για τις καθαρίστριες και τα σχολεία.

Επιπλέον,καθώς ο όγκος της γραφειοκρατικής δουλειάς βαίνει συνεχώς αυξανόμενος ενώ η σχολική κοινωνία, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης καθίσταται αρκετά σύνθετη και πολύπτυχη  επιβαρύνοντας τον παιδαγωγικό και διδακτικό  ρόλο του σχολείου, κρίνουμε απαραίτητες τις άμεσες προσλήψεις σε προσωπικό που να στηρίζει τη λειτουργία των σχολείων, όπως γραμματέων και σχολικών ψυχολόγων.

Μέριμνα πρέπει επίσης να ληφθεί για την  φύλαξη σχολικών χώρων και κτηριακών υποδομών σε 24ωρη βάση γιατην προστασία των παιδιών μας και την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Εν τέλει θεωρούμε ότι,παράλληλα με τα αιτήματά μας για μόνιμους διορισμούς συναδέλφων και την αύξηση της χρηματοδότησης τηςΕκπαίδευσης,η ικανοποίηση των  παραπάνω αιτημάτων θα  συμβάλλει  στην καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Παρουσίαση της Δράσης: «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδοτόπων»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, με θέμα […]

Δήµος Σικυωνίων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μία ακόμη διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η διανοµή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ από το Δήµο Σικυωνίων που αφορούσε στην ενίσχυση εκατοντάδων νοικοκυριών. Η διανοµή έγινε στο Κιάτο την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Σεπτεµβρίου 2023, στο τέρµα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορούσε σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυηµένου Εισοδήµατος (ΚΕΑ) έχουν δηλώσει ότι επιθυµούν να […]

WordPress Ads