23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Άγιος Σεβαστιανός

Μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 18 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομα Σεβαστιανός και Σεβαστιανή.

Ο Σεβαστιανός ήταν συγκλητικός από τα Μεδιόλανα (σημερινό Μιλάνο) και μαρτύρησε κατά τους διωγμούς του ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305).

Απολυτίκιο

Συγκλήτου σφαλλομένης παριδών τα συνέδρια, Σεβαστιανὲ πανολβίαν, συναγείρεις συνέλευσιν, Μαρτύρων αληθῶς πανευκλεών, συν σοι καταβαλόντων τον εχθρόν, μεθ’ ων θείας συναυλίας αξιωθείς, φαιδρύνεις τους βοώντας σοι, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου, πάσιν ιάματα.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Αργολίδας

Σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στελέχη του υπουργείου πραγματοποιούν επίσκεψη στην Αργολίδα. Το πρωί επισκέφθηκαν τις σχολικές μονάδες του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και του 3ου Λυκείου Άργους. Τους υποδέχθηκαν, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλης Πολύδωρος, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Άργους Νίκος Τσιπιανίτης, η Διευθύντρια του 3ου Λυκείου Άργους […]

«Πνίγηκε» η Μεσσηνία από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία επιμένει, το έκτακτο δελτίο καιρού βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, και οι περισσότερες περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από ισχυρές καταιγίδες και ανέμους, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Η κακοκαιρία έχει πλήξει δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο, με καταρρακτώδεις βροχές στα μεγαλύτερα τμήματα αυτών των περιοχών.  Μεγάλα ύψη βροχής έχουν δεχτεί τα Φιλιατρά, η Κυπαρισσία, […]

WordPress Ads