32 °C Argos, GR
25 Ιουνίου 2024

12ο Συνέδριο ΝΔ – Με κέντρο της πολιτικής τον άνθρωπο

Της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου

Δικηγόρου – Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας

Πολιτικού στελέχους της ΝΔ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και επιτεύχθηκε πλήρως ο κεντρικός στόχος του που ήταν η ανάδειξη της πρότασης του κόμματος για την κοινωνική πολιτική.

Αναδείχθηκε ότι Κεντρικός άξονας αλλά και στόχος του προγράμματος της Ν.Δ. είναι η βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων. Στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής της είναι μια καλύτερη ζωή πρωτίστως για τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά πιο αδύναμους πολίτες καθώς αυτοί -μαζί με τους συνταξιούχους- είναι που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή κρίση. Ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και στις δύο ομιλίες του εστίασε κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια, στην οποία η Ν.Δ. θέλει να ξαναδώσει ελπίδα. Χαρακτηριστικό δε ότι στις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Συνέδριο κέντρο τους αποτελούσε ο άνθρωπος.

Ξεδιπλώθηκε το σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας και όχι ένα απλό σχέδιο διαχείρισης δημοσιονομικών μεγεθών. Από όσα ειπώθηκαν κατέστη σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα απαλλάξουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες από το άγχος και τα αδιέξοδα της καθημερινότητας και θα τους επιτρέψουν να μπορέσουν να αφιερωθούν στις επιδιώξεις τους, προσωπικές και επαγγελματικές. Σε όλα αυτά που οι ίδιοι επιλέγουν να κάνουν για την πρόοδο τη δική τους αλλά και της κοινωνίας συλλογικά.

Η ΝΔ έχει συνάψει μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες και με ρεαλισμό και ευθύνη έχει καταφέρει να τους πείσει ότι, όχι μόνο αξίζουν καλύτερα, αλλά και ότι μπορούμε καλύτερα. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από ένα ρεαλιστικό, τολμηρό εθνικό σχέδιο που οικοδομείται γύρω από 10 πεδία που ουσιαστικά αποτελούν όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Πρόκειται για το σπίτι μας, τη δουλειά, το εισόδημα, το αίσθημα ασφαλείας, την εκπαίδευση, την υγεία, το δημόσιο, την αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους, το περιβάλλον και το χρόνο  για μας και την οικογένεια μας. Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει στόχο συνολικά τη βελτίωση της ζωής μας σε όλα αυτά τα πεδία και αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα και όχι ευκαιριακά και τυχοδιωκτικά ανάλογα με την κατά περίπτωση στόχευση.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για πολύπλευρη στήριξη της οικογένειας, για αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση των εξοντωτικών φόρων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύθηκε για την άμεση υλοποίησης τους με στόχο την βελτίωση της ζωής της ελληνικής οικογένειας. Εξαιρετικής ποιότητας, εστιασμένες στις  προκλήσεις της σύγχρονης εποχής,  ήταν και οι δράσεις του παράλληλου προγράμματος με θεματολογία για το στοίχημα του brain gain, τις ανισότητες στην αγορά εργασίας, την ψηφιακή εποχή, το διαδικτυακό εκφοβισμό. Αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που εξελίσσεται, συμβαδίζει με την εποχή της και προετοιμάζει τις απαντήσεις για τον κόσμο που έρχεται.

Πέραν δε τούτων επαναβεβαιώθηκε  η ισχυρή ενότητα του κόμματος. Ο Κώστας Καραμανλής με τη δήλωσή του στην έναρξη του Συνεδρίου, ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του το Σάββατο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τις παρεμβάσεις του, αλλά και το σύνολο των κορυφαίων στελεχών και των συνέδρων που έλαβαν το λόγο, έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια γροθιά ενόψει της επερχόμενης μάχης. Μιας μάχης η οποία δίνεται όχι απλά και μόνο για να κερδηθεί αλλά για  να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της σημερινής παρακμής. Μιας μάχης καθοριστικής για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας .

Οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου έκλεισαν στέλνοντας σε όλες και όλους όσοι βρεθήκαμε εκεί, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές. Το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης : Όλο και περισσότερο θυμίζει τον Μένιο

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αυτή την στιγμή ένα ταμπούρι υπεράσπισης του Νίκου Παππά. Επισήμως τουλάχιστον. Μπορεί αυτοί που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα να λένε κατά βάση ανοησίες, όμως εν τέλει τον υποστηρίζουν τον Νίκο. Δεν ξέρω τι σκέφτονται το βράδυ που είναι ξαπλωμένοι στα κρεβάτια τους, πάντως ούτε ένα στέλεχος ή υποστέλεχος […]

Κατ’ οίκον η διανομή τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ σε δικαιούχους της Αργολίδας

Ξεκίνησε την Τρίτη στην Π.Ε. Αργολίδας η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Η Περιφέρεια θα διαθέσει τρόφιμα και άλλα είδη διαβίωσης συνολικού προϋπολογισμού 1.346.000 ευρώ σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ σε Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, η διανομή είναι προγραμματισμένη, από 7 έως 10 […]

WordPress Ads