29 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Ξύπνησαν μνήμες 96 χρόνια μετά στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ στη Νέα Κίο

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ διοργάνωσε εκδήλωση για τις παραμέτρους της προσφυγικής δοκιμασίας σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου.

Η Κίος της ρωμαλέας ρωμιοσύνης κατοικούνταν το 1922 από 12.000 Έλληνες σε συνολικό πληθυσμό 15.000.Έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας των μεγάλων νηπτικών οριζόντων, με σφριγηλή πολιτιστική και εμπορική ζωή, επίνειο της Προύσας. Και μετά η καταστροφή, η οδύνη του ξεριζωμού, η μετεγκατάσταση στη Νέα Κίο της Αργολίδας.

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ, εμμένοντας στην πεποίθηση ότι επανεγγράφοντας στη λαϊκή συνείδηση τις ιστορικές μνήμες, ενισχύει την ελευθερόφρονα αντίσταση στην πραγμοποίηση της ζωής μας.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο δικηγόρος και πρώην δήμαρχος του Δήμου Νέας Κίου Γιώργος Μανινής, με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή: 96 χρόνια μετά».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και οι Ενωσίτες της περιοχής, όπως οι Ηλίας και Θύμιος Χατζηγεωργίου.

Περισσότερα Άρθρα

“ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ” από την Κινηματογραφική Λέσχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ναυπλίου ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

  Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ναυπλίου ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, θα προβάλει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 8,00 το βράδυ την ταινία ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ του Όρσον Γουέλς. Αίθουσα 2004 οδός Δημ. Γ. Κώστα, αρ. 10-12 (απέναντι από το Γηροκομείο). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

WordPress Ads