23 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1828 Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνιστά με θέσπισμα τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.

1937 Με διάταγμα του Στάλιν στοχοποιείται η ελληνική κοινότητα της ΕΣΣΔ ως εθνικώς ύποπτη. Αρχίζουν διώξεις.

1955 Ο πρώτος νεκρός του κυπριακού αγώνα. Ο Χαράλαμπος Μούσκος, αντάρτης της ΕΟΚΑ, φονεύεται κατά τη διάρκεια της μάχης στους Αρχαίους Σόλους. Ήταν ξάδελφος του Αρχιεπισκόπου Μακάριου.

1970 Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Venera 7» προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη. Είναι το πρώτο ανθρώπινο δημιούργημα που φτάνει σε άλλο πλανήτη και προτού καταστραφεί από την υψηλή θερμοκρασία και την πίεση στέλνει επί 23 λεπτά στη Γη πολύτιμες πληροφορίες.

1971 Ο Παναθηναϊκός, εκπροσωπώντας την Ευρώπη στον τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου, δίνει τον πρώτο αγώνα του στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο. Ο αγώνας λήγει ισόπαλος 1-1 με γκολ των Φυλακούρη και Αρτίμε.

2008 «Κανόνι» 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον αμερικανό χρηματιστή Μπέρναρντ Μέιντοφ, στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη όλων των εποχών.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Το δικαστήριο των ζώων

Από το βιβλίο “Μια Σταγόνα Ιστορία” – Μέρος Δεύτερο ΤΟ 1266, ΣΤΟ ΦΟΝΤΑΙΝΑΙ-Ο-ΡΟΖ της Γαλλίας, μεγάλο πλήθος ήταν συγκεντρωμένο στο τοπικό δικαστήριο για να παρακολουθήσει μια πολύκροτη δίκη. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ένα βρέφος είχε αφεθεί μόνο στην κούνια του και ένα πεινασμένο γουρούνι είχε μπει μέσα στο δωμάτιο και το είχε κατασπαράξει. Ο κατηγορούμενος καταδικάζεται […]

Καλαμάτα: «Ντου» από το ΠΑΜΕ σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «εισέβαλε» η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση της ΓΣΕΕ για τα 100 χρόνια της συνομοσπονδίας.  Η εκδήλωση γινόταν στα πλαίσια του 37ου Πανελλήνιου συνεδρίου που γίνεται στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, και το οποίο εκλέγει και το νέο ΔΣ της ΓΣΕΕ. Όπως είναι φυσικό επικράτησε ένταση, καθώς οι «security» του […]

WordPress Ads