26 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Μαρδάριος, Ευγένιος και Ορέστης

Μάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη των οποίων τιμάται στις 13 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν τα ονόματα Ευστράτιος, Ευστρατία, Αυξέντιος, Μαρδάριος, Ευγένιος και Ορέστης.

Ο Ευστράτιος ήταν τοπικός αξιωματούχος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στη Μικρά Ασία. Μετεστράφη στο χριστιανισμό και μαρτύρησε για την πίστη του στη Σεβάστεια (σημερινό Σιβάς Τουρκίας) επί αυτοκράτορος Διοκλητιανού (284-305). Μαζί του μαρτύρησαν ο ιερέας Αυξέντιος και οι στρατιωτικοί Μαρδάριος, Ευγένιος και Ορέστης, τους οποίους είχε προσηλυτίσει στο Χριστιανιανισμό.

Απολυτίκιο

Η πενταυγής των αθλοφόρων χορεία, τη των αγώνων νοητή δαδουχία, την οικουμένην άπασαν αυγάζει νοητώς· ο σοφός Ευστράτιος, συν Αυξεντίῳ τω θείω, Ορέστης και Μαρδάριος και Ευγένιος άμα, ους ευφημούντες είπωμεν πιστοί· χαίροις μαρτύρων πεντάριθμε σύλλογε.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Ναύπλιο: Έρχονται τα ΚΕΠ Plus για επιχειρήσεις

Νέα εποχή για τα ΚΕΠ με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών, αλλά και επιχειρηματιών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ΚΕΠ Plus που ανέπτυξε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, αναβαθμίζονται ξεκινώντας ένα πρόγραμμα διερεύνησης επιχειρησιακών αναγκών προκειμένου να αναζητηθούν και να δοθούν οι λύσεις. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ […]

Τραυματισμός ηλικιωμένης στη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου

Τραυματισμός μια ηλικιωμένης γυναίκας σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην λαϊκή αγορά του Ναυπλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα σκόνταψε, έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι και τον ώμο της. Τις πρώτες βοήθειες προσέφεραν οι πωλητές που βρίσκονταν στην λαϊκή αγορά. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας που παρέλαβε την άτυχη ηλικιωμένη και […]

WordPress Ads