30 °C Argos, GR
13 Ιουνίου 2024

Δήλωση του Δημήτρη Κρίγγου* μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου απορριμμάτων του δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δημήτρης Κρίγγος, Αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών του Δήμου Άργους Μυκηνών, μετά την θεμελίωση του Εργοστασίου Απορριμμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα ακόμη σπουδαίο έργο θεμελίωσε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Το Εργοστάσιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Ένα έργο ίσως μοναδικό σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αφού κανένας άλλος δήμος δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στην κατασκευή τέτοιας μονάδας η οποία να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, στα πλαίσια της προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, και για αυτό συμπεριλαμβάνεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).
Μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καμπόσου της οποία είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας αφού από την έναρξη της λειτουργίας του ούτε ένα κιλό σκουπιδιών δε θα πέφτει στο έδαφος του δήμου μας. Αυτονόητα τα θετικά οφέλη για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας. Μπαίνει ουσιαστικό τέλος στην πληγή που ως δημοτική αρχή κληρονομήσαμε και λέγεται «Γκριμάρια».
Επιπλέον το εργοστάσιο ανακύκλωσης-κομποστοποίησης-δεματοποίησης του δήμου μας θα προσφέρει ένα μεγάλο κύκλο εργασιών σε πολλά επαγγέλματα τα οποία συμπληρωματικά θα δρουν για τη λειτουργία του. Το 2019 ο δήμος Άργους Μυκηνών θα είναι από τους πρώτους δήμους στη χώρα που θα εκπληρώσει τους Ευρωπαϊκούς στόχους στην ορθή διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση.
Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και για τη λειτουργία του πετυχαίνοντας την καλύτερη τιμή στην Ελλάδα με 29,45 Ευρώ ανά τόνο.
Ο δρόμος μέχρι εδώ δεν υπήρξε εύκολος. Τεράστιες οι δυσκολίες και αν και κάποιοι ως άλλες Κασσάνδρες προφήτευαν την εμπλοκή του έργου οι δύο, θετικές, αποφάσεις και εγκρίσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για άλλη μια φορά τους διέψευσαν. Υπήρξαν δύσκολα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα αλλά δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό επί μήνες για να τα λύσουμε και να φέρουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Θετικό Αποτέλεσμα.
Και ΝΑΙ προς θλίψη κάποιων εμείς τα καταφέραμε γιατί έχουμε μάθει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για το Δήμο μας το καλύτερο έστω και αν μοιάζει άπιαστο, έστω και αν κάποιοι προσπαθούν συνεχώς να δημιουργούν εμπόδια.
Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος μας. Να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει οι πολίτες. Και την κάνουμε επιτυχημένα.
Όσοι δε προσπαθούν με συκοφαντίες να τους πείσουν για το αντίθετο είμαι βέβαιος ότι θα λάβουν τις απαντήσεις τους σύντομα και από το λαό αλλά και από άλλα αρμόδια όργανα.

Ευχαριστώ με την ευκαιρία τους συνεργάτες μας στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για την πολύτιμη συμβολή τους.

Επόμενο βήμα η ανακύκλωση την οποία ξεκινάμε τους επόμενους μήνες με ένα μεγάλο και στοχευμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και διαλογής στη πηγή.
Συνεχίζουμε με όραμα, γνώση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα…

 

*Ο Δημήτρης Κρίγγος είναι Αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών του Δήμου Άργους Μυκηνών και Αναπληρωτής Δήμαρχος.

Περισσότερα Άρθρα

Τριήμερη Αιμοδοσία στο Δημοτικό Ιατρείο Ναυπλίου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Ραφαήλ Μπαρού καλούν όλους τους συνδημότες και όποιον άλλον παρεπιδημεί στην πόλη μας να συμμετάσχει στην Τριήμερη Αιμοδοσία που οργανώνουμε στις 30 Ιουνίου και 1 και 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 4.30μ.μ.έως και 8.30μ.μ., στον χώρο του Δημοτικού Ιατρείου. Το αίμα που θα […]

Ναύπλιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Συγκέντρωση ενάντια του υποχρεωτικού εμβολιασμού (και όχι κατά των εμβολίων) πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, γίνονται σήμερα 21 Ιουλίου στην Αργολίδα, (η άλλη πραγματοποιείται στο Άργος στην πλατεία Αγίου Πέτρου) και εντάσσονται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται πανελλαδικά. Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν οργανωθεί από συλλόγους, φορείς και άτομα, με […]

WordPress Ads