25 °C Argos, GR
27 Ιουλίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1844 Ο δρ. Τζον Ριγκς εφαρμόζει για πρώτη φορά αναισθησία για την εξαγωγή δοντιού του συναδέλφου του δρ. Χόρας Γουέλς, χρησιμοποιώντας νιτρικό οξείδιο.

1886 Η Dial Square FC, μία ποδοσφαιρική ομάδα από το Γούλιτς, δίνει τον πρώτο αγώνα της και συντρίβει με 6-0 την Eastern Wanderers. Αργότερα θα γίνει πασίγνωστη ως Arsenal FC.

1946 Δημιουργείται η UNICEF, που θα βραβευτεί για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.

1990 Καθιερώνεται για πρώτη φορά στη Βουλή η ώρα του πρωθυπουργού. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντά στον Χαρίλαο Φλωράκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

1997 Στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που διεξάγεται στο Κιότο της Ιαπωνίας, υπογράφεται συνθήκη, η οποία προβλέπει μείωση της εκπομπής ρύπων για τις ανεπτυγμένες χώρες κατά μέσο όρο 5,2% από τα επίπεδα του 1990, για τα χρόνια 2008 – 2012. (Το Πρωτόκολλο του Κιότο)

1999 Στο Ελσίνκι, στη διάσκεψη των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφασίζεται η προσέγγιση της Ευρώπης με την Τουρκία, αποσυνδέεται το Κυπριακό από την ένταξη της Κύπρου, καλείται η Τουρκία να εκδημοκρατιστεί και να παραπέμψει την επίλυση των τυχόν διαφορών της με την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Περισσότερα Άρθρα

Στο Άστρος η παράσταση  “Τα πατίνια του Έρωτα” του Κώστα Ν. Φαρμασώνη

Άνθρωποι που θέλουν ν` αγαπήσουν και ν` αγαπηθούν, αλλά φοβούνται, άνθρωποι που αγαπούν με λάθος τρόπο, άνθρωποι που προσκολλώνται με πάθος  σε λάθος πρόσωπα, άλλοι που κουβαλάνε παιδικά όνειρα που τώρα είναι αργά να πραγματωθούν, κάποιοι που ζουν ολόκληρη τη ζωή με φαντασιώσεις, κάποιοι που πιστεύουν πως το lifestyle θα τους λύσει το πρόβλημα και […]

Διαδραστική ομιλία με τη Χριστίνα Ρασιδάκη! Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Διαδραστική ομιλία με τη Χριστίνα Ρασιδάκη! για γονείς παιδιών 6 έως 13 ετών Σάββατο 15  Οκτωβρίου  2022 | 12  – 13.30 μμ | LIBRARY Πειθαρχήσετέ τα χωρίς να τα τσακίσετε ! Μια ευκαιρία να λάβετε πληροφόρηση, να εκφράστε προβληματισμούς, να θέσετε ερωτήσεις, και να πάρετε καθοδήγηση σε θέματα που μας απασχολούν με τα παιδιά στο σπίτι και το σχολείο. […]

WordPress Ads