26 °C Argos, GR
19 Ιουνίου 2024

Οι ιατροδικαστές επιβεβαιώνουν βιασμό του 19χρονου

Τον βιασμό του 19χρονου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, επιβεβαιώνουν οι ιατροδικαστές οι οποίοι τον εξέτασαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον Λουτσάι Αλέξανδρο διαπιστώθηκε «ρήξη πρωκτικού δακτυλίου, εύρημα συμβατό με παρά φύσει ασέλγεια».

Ο 19χρονος Αλβανός μετά το περιστατικό είπε στους αστυνομικούς:

«Φώναζαν, έβριζαν και με χτυπούσαν. Κάποια στιγμή άκουσα έναν από αυτούς να λέει βγάλτε του το παντελόνι. Λιποθύμησα από την πίεση και τα χτυπήματα. Όταν ξύπνησα ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν» ενώ τόνισε πως ένιωθε έντονους πόνους.

Προανάκριση από την αστυνομία για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προανάκριση για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου μέσα στη φυλακή.

Το παρασκήνιο του ξυλοδαρμού του Λουτσάι Αλέξανδρου

Ο ξυλοδαρμός και ο βιασμός του συνέβη μεταξύ 15.30 και 16.30 το απόγευμα της Δευτέρας στις φυλακές του Αυλώνα. Τον βιασμό του 19χρονου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, επιβεβαιώνουν οι ιατροδικαστές οι οποίοι τον εξέτασαν

Ο κρατούμενος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στον ειδικό χώρο κράτησης, όπου τοποθετούνται άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. Κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται Πειθαρχείο, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για ειδικό κελί το οποίο τελεί υπό ειδική περιφρούρηση.

Η πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο είναι εφικτή δια μέσου τριών σιδερένιων θυρών. Οι μόνοι δύο τρόποι να ανοιχτούν αυτές οι τρεις θύρες είναι εάν το πράξει ο υπεύθυνος αρχιφύλακας- υπαρχιφύλακας ή εάν δεν έχουν κλειδωθεί επαρκώς με τρεις στροφές στην κλειδαριά.

Δεν ευσταθεί η πληροφορία ότι ο ξυλοδαρμός συνέβη κατά τη διάρκεια του γεύματος, οπότε οι πόρτες είναι ανοιχτές, διότι απλούστατα τη στιγμή του συμβάντος δεν ήταν ώρα φαγητού.

Αντιθέτως, όπως πληροφορείται το zougla.gr, ήταν ώρα επισκεπτηρίου. Αυτή η τελευταία λεπτομέρεια δεν αφορά βεβαίως στον ειδικό χώρο κράτησης και προστασίας στον οποίο αναφερόμαστε.

Ξυλοδαρμός σε αυτόν τον χώρο έχει σημειωθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), προκειμένου να προσδιοριστούν οι ευθύνες του τότε υπευθύνου για τον χώρο ειδικής κράτησης και σημερινού υπαρχιφύλακα Γιώργου Τάτση. Η ΕΔΕ προχώρησε, αλλά ουδείς γνωρίζει στο συγκρότημα των φυλακών Αυλώνα πού έχει καταλήξει. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο ξυλοδαρμός του 19χρονου κρατουμένου από συγκρατουμένους του και μάλιστα επτά τον αριθμό, όπως λένε οι πληροφορίες, συνέβη κατά τη διάρκεια της βάρδιας του ιδίου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τάτση.

Επισημαίνεται πως εάν οι πόρτες δεν είναι επαρκώς κλειδωμένες, επαναλαμβάνουμε με τρεις στροφές του πύρου της κλειδαριάς κι απλώς έχουν κλειδωθεί μία φορά, τότε είναι δυνατόν με έντονο τράνταγμα να ανοίξουν και πάντως είναι πολύ εύκολο για έμπειρους κρατουμένους να τις παραβιάσουν. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ωστόσο, την κύρια ευθύνη φέρει ο υπεύθυνος βάρδιας αρχιφύλακας ή υπαρχιφύλακας.

Όπως εξηγούν καλά πληροφορημένες πηγές στο zougla.gr, εγκρίθηκε η πρόταση τοποθέτησης καμερών ασφαλείας στις φυλακές Αυλώνα και μάλιστα στο σχέδιο αυτό προβλεπόταν και τοποθέτηση καμερών στον ευαίσθητο χώρο ειδικής κράτησης, δηλαδή στο Πειθαρχείο. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε, αλλά για έναν περίεργο λόγο δεν τοποθετήθηκαν κάμερες σε αυτό το ευαίσθητο για την ασφάλεια των κρατουμένων σημείο. Ως εκ τούτου, είναι ακόμη και αυτήν τη στιγμή που μιλάμε αδύνατη η κάλυψη του εν λόγω χώρου. Όμως, όπως καταγγέλλεται από σωφρονιστικούς κύκλους, ακόμη κι όταν συμβαίνει κάτι σε άλλα σημεία της φυλακής που θεωρούνται «ευαίσθητα δεδομένα», έχει παρατηρηθεί πολλάκις πως ο υπεύθυνος διαχείρισης των λήψεων από τις κάμερες απλώς τα… διαγράφει.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο 19χρονος ξυλοκοπήθηκε από επτά κρατουμένους, οι οποίοι έφεραν μαχαίρια. Προκύπτουν, επομένως, βαριές ευθύνες για το περιστατικό, όχι μόνον για τον υπαρχιφύλακα που είχε βάρδια αλλά και για τη διοίκηση του σωφρονιστικού συγκροτήματος του Αυλώνα. Σημειώνεται πως ο 19χρονος κρατούμενος μεταφέρθηκε ήδη σε άλλη φυλακή μετά το περιστατικό. Από τη στιγμή ωστόσο που είναι το δεύτερο στη συνέχεια συμβάν τέτοιου είδους, προφανώς υφίσταται σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας στον χώρο ειδικής κράτησης του Πειθαρχείου αυτής της φυλακής κι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τότε ένα τέτοιο περιστατικό θα επαναληφθεί.

Περισσότερα Άρθρα

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας: Ζημιές από τον νέο παγετό

Ακόμη ένα είδος καλλιέργειας προστίθεται στο μεγάλο φετινό κατάλογο των πληγέντων καλλιεργειών από παγετούς, ακραία φαινόμενα εκτός εποχής. Ο παγετός της Παρασκευής, έπληξε τα πυρηνόκαρπα (βερικοκιές, ροδακινιές κα), που βρίσκονται στο ευαίσθητο στάδιο της ανθοφορίας και της καρπόδεσης. Πιο πριν, είχαμε ζημιές στις Κλημεντίνες, στα πορτοκάλια (ακόμη και στο φυτικό κεφάλαιο), που δείχνει ότι συνολικά […]

Μια (βουβή) πρωτοχρονιά αλλιώτικη από τις άλλες… (vid)

Σε λίγες ώρες η Ελλάδα ετοιμάζεται να αλλάξει χρόνο. Ολόκληρος ο πλανήτης ζει μια αλλιώτικη παραμονή Πρωτοχρονιάς εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Την ίδια ώρα, κάποιες χώρες έχουν ήδη υποδεχτεί το 2021, όχι με τους πανηγυρισμούς αλλοτινών εποχών. Σημειώνεται ότι την Πρωτοχρονιά θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας […]

WordPress Ads