38 °C Argos, GR
13 Ιουλίου 2024

Συνάντηση Τάκη Παπαϊωάννου, υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας και Έφης Αχτσιόγλου, τομεάρχη οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αργολίδα, Τάκης Παπαϊωάννου με την τομεάρχη οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου στο γραφείο της στη Βουλή, όπου συζητήσαν για τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και πως αυτά εντείνονται στην περιφέρεια.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της ακρίβειας καθώς σήμερα η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα καταγράφει την πιο ακριβή τιμή χονδρικής στο ρεύμα, τις ακριβότερες τιμές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και τα ακριβότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να ροκανίζεται το εισόδημα των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Από την πλευρά του ο Τάκης Παπαϊωάννου επεσήμανε πως κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ όχι μόνο δεν ενισχύθηκε η περιφέρεια, αλλά μετατράπηκε με γρήγορους ρυθμούς σε ζώνη ανασφάλειας και εσωτερικής μετανάστευσης. Το εισόδημα των αγροτών εξανεμίστηκε με το κόστος παραγωγής να αυξάνεται σε επίπεδα χωρίς ιστορικό προηγούμενο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είδαν τα έξοδά τους να εκτοξεύονται και οι νέοι έχασαν και την τελευταία ελπίδα να επιστρέψουν στον τόπο τους. Καταλήγοντας ο Τ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ανάγκη για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ενισχύσει την περιφέρεια και τη στροφή σε παραγωγικές επενδύσεις στη γεωργία, τη βιομηχανία και την τεχνολογία. Για τη διαμόρφωση κατάλληλων τεχνολογικών υποδομών, την εκμετάλλευση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων και την κινητοποίηση καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργώντας έτσι κίνητρα και προϋποθέσεις για τους νέους ανθρώπους να μείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε πως η κοινωνία φτωχοποιείται και η ΝΔ θεωρεί πως οι πολίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που ζουν με κουπόνια, τα οποία προέρχονται από δικά τους χρήματα και από τα πολύ αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας. Ενώ, όπως σημείωσε, την ίδια ώρα, 22 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο έχουν εμφανίσει ασύλληπτα υπερκέρδη. Καταλήγοντας πως αυτή η κατάσταση της ακραίας ανισότητας στην οικονομία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δηλαδή την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Τέλος, επικεντρώθηκε στο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της στοχευμένης ενίσχυσης της περιφέρειας και μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία έχει η χώρα έχει στη διάθεσή της, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περισσότερα Άρθρα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου και στην Αργολίδα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 προβλέπεται: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Β. Αιγαίο, Ικαρία, Κυκλάδες, Στ. Ελλάδα, Εύβοια, μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία, Αχαΐα) & Κύθηρα

Συνεχώς δίπλα στους δημότες του ο Δήμος Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των δημοτών του από την πρώτη στιγμή και της οικονομικής αλλά και της υγειονομικής κρίσης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν αυτές οι Άγιες ημέρες να αποτελέσουν εξαίρεση. Ο Δήμος μας παραδίδει από το πρωί της Τρίτης ( 22 Δεκεμβρίου 2020 ) στον χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παναγιώτη […]

WordPress Ads