36 °C Argos, GR
17 Ιουλίου 2024

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες έκλεισαν δρόμο στο Ναύπλιο

Πορεία διαμαρτυρίας, για τις επιστροφές των προκαταβολών για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που ζητάει ο ΕΛΓΑ, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Αργολίδας μετά την συγκέντρωση που είχαν στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας σήμερα το πρωί.

Στην κινητοποίηση των αγροτών παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς.

Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειαρχη Αργολίδας με τα αιτήματα τους και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ναυπλίου με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Στη συνέχεια οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην διασταύρωση της επαρχιακής οδού Άργους Ναυπλίου για Αργολικό όπου παρέταξαν τα τρακτέρ τους και απέκλεισαν τον δρόμο συμβολικά για λίγο χρονικό διάστημα.

Σε ψήφισμα που υπογράφουν οι Συνεταιρισμοί “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ, ΕΑΣΑ , Α.Σ. ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ, Α.Σ. ΗΡΑΣ, Α.Σ.ΠΥΡΓΕΛΑΣ, Α.Σ. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ, Α.Σ. ΑΤΡΕΑΣ, Α.Σ. ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ “ΠΗΓΑΣΟΣ”, Α.Σ. ΠΕΡΣΕΑΣ, Α.Σ. ΑΝΥΦΙΟΥ, Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, Α.Σ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ , Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ, Α.Σ. ΛΑΛΟΥΚΑ, Α.Σ. ΗΛΙΟΣ , Α.Σ. ΑΣΙΝΗΣ, Α.Σ. ΗΡΑΙΟΥ , Α.Σ. ΝΕΟΥ ΗΡΑΙΟΥ, αναφέρεται:

“Στιγμές κρατικής παραφροσύνης βιώνουν οι αγρότες της Αργολίδας τις τελευταίες ημέρες, καθώς καλούνται να επιστρέψουν τις “προκαταβολές” της αποζημίωσης πού έλαβαν από τον ΕΛΓΑ τον Ιούνιο, για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.

Δεν υπάρχουν πραγματικά λόγια για να περιγράψουν την ανευθυνότητα του ΕΛΓΑ, αλλά και της κυβέρνησης, αναφορικά με το θέμα, καθώς οι “προκαταβολές” όπως δηλώνει και ο όρος, δίνονται όταν κάποιος έχει να λαμβάνει και υπόλοιπο.

Να ληφθεί υπόψη πως οι “προκαταβολές” υπολογίστηκαν αφού είχαν προηγηθεί εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, για αυτό μάλιστα και μεσολάβησαν έξι μήνες από τον παγετό μέχρις την πληρωμή τους.

Πέραν δε των εκτιμήσεων, έγινε αυτοψία στην πληγείσα περιοχή του (τότε) Υπουργού Α.Α.&Τ και του Προέδρου του ΕΛΓΑ και εκδόθηκε έκθεση από την ΔΑΟΚ Αργολίδας. Τι συνέβη λοιπόν τώρα, εννέα μήνες μετά τον παγετό και άλλαξαν αυτές οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ ;

Μήπως το γεγονός ότι δεν μπορούν να τεκμηριωθούν ενστάσεις εκ μέρους των παραγωγών καθώς έχουν εξαφανιστεί τα πειστήρια ;

Όπως και να έγινε το “μαγείρεμα”, πρόκειται για ένα μεγάλο εμπαιγμό των αγροτών, όπου για ζημιές πού ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ εκτίμησε τον Φεβρουάριο 2022 σε τριάντα εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν προκαταβολές δέκα εκατομμυρίων ευρώ και τώρα μεγάλο μέρος από αυτές ζητείται να επιστραφεί.

Καταγγέλλουμε την διαδικασία και καλούμε τον Υπουργό Α.Α&Τ. να επέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της προκλητικά εξόφθαλμης αδικίας πού υφίστανται οι αγρότες της Αργολίδας.

ΖΗΤΑΜΕ από το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, να πάρει απόφαση πού θα καθορίζει το ελάχιστο ύψος αποζημίωσης στο 70% , όπως είχε εκτιμηθεί από την ΔΑΟΚ Αργολίδας και συμφωνήθηκε στην συνάντηση με τους φορείς και τον Υπουργό.”

Περισσότερα Άρθρα

Μαθήτρια γυμνασίου έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Κολωνάκι

Μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Σπευσίπου στο Κολωνάκι, περίπου στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το συμβάν σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες.

Ο Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα ο Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα διαλέξεων του Μεγάρου του. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Κωτσοβός ο οποίος και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους. Η συνέχεια περιελάμβανε ομιλία από τον κ. […]

WordPress Ads