38 °C Argos, GR
13 Ιουλίου 2024

Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στη Βουλή των Ελλήνων θα διεξαχθούν οι εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) το διάστημα 28-30 Ιουλίου. Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης και θα συμμετάσχουν 39 βουλευτές ελληνικής καταγωγής από 8 χώρες: Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Καναδάς, Κένυα, Σουηδία.

Κατά την έναρξη των εργασιών, την Τετάρτη 28 Ιουλίου (10.00 π.μ.), χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η Αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κ. Ελένη Κουναλάκη. Ηχογραφημένα μηνύματα προγραμματίζεται να απευθύνουν οι ομοσπονδιακοί βουλευτές ΗΠΑ κ.κ. Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Τις εργασίες θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα συζητηθούν θέματα Διασποράς Ελλάδας και Κύπρου με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.

Προγραμματίζεται επίσης κοινή συνεδρίαση της ΠαΔΕΕ με την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον Πρόεδρό της κ. Σάββα Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ι. Χρυσουλάκης. Στις εργασίες έχουν επίσης προσκληθεί να μιλήσουν και να ενημερώσουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρης.

Τα μέλη της ΠαΔΕΕ θα γίνουν δεκτά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα επισκεφθούν και το Υπουργείο Άμυνας, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κ. Φλώρο. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Συνέλευσης, τα μέλη του οποίου θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ΠαΔΕΕ συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και έκτοτε υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην ΠαΔΕΕ μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών.

Περισσότερα Άρθρα

Πανέμορφη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Άργους

Πολύ όμορφη η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ.Γεωργίου Κόνδη “50 Χρόνια ,το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα” στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μ. Αλέξανδρος στο Άργος. Για το βιβλίο μίλησαν, ως κύριοι Εισηγητές: Ο Γεώργιος Κόνδης συγγραφέας και δημιουργός του Τόμου, ο Σπυρίδων Σωτηρόπουλος με Θέμα»: «Ανασκόπηση των χορευτικών πρακτικών στο […]

Σαν σήμερα: η παραγγελιά του Νίκου Κοεμτζή

Ξημερώνει 25η Φεβρουαρίου του 1973. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα κάτω από δικτατορικό καθεστώς. Όμως η νυχτερινή ζωή είναι στα πάνω της. Σάββατο βράδυ προς Κυριακή, ο Νίκος και ο Δημοσθένης, αδέλφια, πάνε με δυο κοπέλες στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα». Κάθονται σε ένα τραπέζι στο βάθος του μαγαζιού κι αφού πίνουν, λένε στις κοπέλες να φύγουν. […]

WordPress Ads