29 °C Argos, GR
22 Ιουλίου 2024

Πανελλαδικές: Υποψήφιοι σε εθελοντική καραντίνα

Σε εθελοντική καραντίνα θα μπουν πολλοί υποψήφιοι τω Πανελλαδικών Εξετάσεων για να μη διακινδυνεύσουν τη συμμετοχή τους σε αυτές, που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και στις 15 Ιουνίου για εκείνους των Επαγγελματικών. Από κοντά και οι γονείς τους που τρέμουν μήπως νοσήσουν και μεταδώσουν την ασθένεια στον υποψήφιο. Στην περίπτωση που υποψήφιος νοσήσει θα μπορεί να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Ευκολότερο έργο έχουν οι απόφοιτοι, ενώ εμπόδιο για τους τελειόφοιτους είναι η παράταση του σχολικού έτους έως τις 11 Ιουνίου. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μεγαλύτερο αριθμό απουσιών. Επίσης, ένα πιθανό πρόβλημα είναι η υποχρεωτική καραντίνα στην περίπτωση που έλθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ενδεικτικό είναι το αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) προς το υπουργείο Παιδείας. «Το γεγονός ότι το σχολικό έτος για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Ιουνίου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς και στα παιδιά για το τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό μετά τις 30 Μαΐου, οπότε, με βάση τα πρωτόκολλα, θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το τμήμα και οι μαθητές, εφόσον μπουν σε καραντίνα για 15 μέρες, θα πρέπει να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν βρεθούν θετικά κρούσματα σε παραπάνω μαθητές ή εκπαιδευτικούς και χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο. Θεωρούμε ότι αν τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου, τότε, ακόμα κι αν υπάρξει θετικό κρούσμα έστω και την τελευταία μέρα, το χρονικό περιθώριο που ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα για 15 μέρες καραντίνας είναι αρκετό ώστε να μην αποκλειστεί κανείς μαθητής από τις εξετάσεις του Ιουνίου». Μία άλλη πρόταση είναι τα μαθήματα να γίνουν εξ αποστάσεως. Το αίτημα μεταφέρουν οι κατά τόπους σχολικοί σύμβουλοι προς το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, στελέχη της πολιτικής ηγεσίας ανέφεραν στην «Κ» ότι δεν εξετάζεται το θέμα.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου θα απουσιάσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από τις 11 Ιουνίου και την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους. Άλλο πρόβλημα δημιουργείται από το ότι πολλοί εξ αυτών έχουν εξαντλήσει μέρος των απουσιών που δικαιούνται να δικαιολογήσουν, μένοντας σπίτι για να μελετήσουν.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας οργάνωσε τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και για ψυχολογική υποστήριξη για υποψηφίους και τις οικογένειές τους, σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Οι τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης θα λειτουργούν από σήμερα και θα εξυπηρετούν υποψηφίους καθώς και γονείς και κηδεμόνες και θα στελεχώνονται από συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην ψυχική υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, οι σύμβουλοι θα παρέχουν πληροφορίες σε σχέση με τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από φέτος στις Πανελλαδικές, όπως π.χ. σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε δημόσιο ΙΕΚ, την εξεταστέα ύλη, κ.ά. Επίσης, θα βοηθήσουν υποψηφίους στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και σε άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή ΚΕΣΥ από αυτά στα οποία υπάγονται γεωγραφικά, ανάλογα με το ωράριο κοινού που τους εξυπηρετεί.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του Ιερομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε’

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του Ιερομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε’ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από τον μαρτυρικό θάνατο του Ιερομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε’, σήμερα, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πατριαρχικό Ναό, και ανέγνωσε την ευχή των κολλύβων, τα οποία «προετέθησαν εις τιμήν και μνήμην» […]

Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης: Διασυλλογικοί Αγώνες Α’ Κατηγορίας Αεροβόλων Όπλων

Ο Τοπικός Φιλοσκοπευτικός Σύνδεσμος Τρίπολης «ΕΥΑΝΔΡΟΣ» σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης συνδιοργανώνουν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 Διασυλλογικούς Αγώνες Α’ Κατηγορίας Αεροβόλων Όπλων Ανδρών/ Γυναικών/ Εφήβων/ Νεανίδων/ Νέων Ανδρών & Γυναικών/ Παίδων Α’& Β’ στα ατομικά αγωνίσματα σταθερού στόχου 10m στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σάββατο 22 […]

WordPress Ads