37 °C Argos, GR
13 Ιουλίου 2024

Συνωστισμός από χαρταετούς… γέμισαν οι ουρανοί (ΦΩΤΟ)


Αυτή η Καθαρά Δευτέρα δεν ήταν σαν τις άλλες. Ούτε και περσινή ήταν αλλά φέτος έχει περάσει κάθε… όριο: ούτε μεγάλα σαρακοστιανά τραπέζια, ούτε χαρταετός όπου θέλουμε. Μακριά κι αγαπημένοι δηλαδή! Και οι περισσότεροι βγήκαν νωρίς νωρίς για να προλάβουν την κακοκαιρία που… έρχεται!Οι φωνές να μην υπάρξει συνωστισμός σε πάρκα και άλλους υπαίθριους χώρους την Καθαρά Δευτέρα φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Βέβαια, για να πετάξει κανείς τον χαρταετό του έπρεπε να βγει με μήνυμα 6 στο 13033 και αν ήθελε να βγει από το δήμο για να βγει χώρο, μπορούσε μέχρι 2 χιλιόμετρα από το σπίτι εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο συνωστισμός (για την ώρα τουλάχιστον) δεν παρατηρήθηκε σε πάρκα και άλλους υπαίθριους χώρους αλλά μόνο στον… ουρανό, που γέμισε χαρταετούς.

Από την Πνύκα και του Φιλιππάπου, από το Άλσος Βεΐκου και το ΟΑΚΑ έως τη Φρεατύδδα και το Φλοίβο ή τον Άλιμο, από το Ναύπλιο έως τη Θεσσαλονίκη, πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν για να πετάξουν χαρταετό και το έκαναν με αποστάσεις και μάσκες.Και οι χαρταετοί; Είχαν απ’ όλα: από χρώματα ομάδων, μέχρι περίεργα σχήματα. Αλλά το πως είναι, δεν αφορά κανέναν: αρκεί να πετάξουν ψηλά και να κάνουν παιδικά προσωπάκια να φωτιστούν από χαμόγελα!

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το έθιμο του χαρταετού τηρήθηκε με βάση τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ακόμη, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 19:00 το απόγευμα μέχρι και τις 05:00 το πρωί.

Οδηγίες από τον ΔΕΔΔΗΕ
Την προσοχή των πολιτών για το πέταγμα του χαρταετού, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, με δεδομένο τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως σημειώνει, το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή
Επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά τη χώρα.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, INTime News

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών δημιουργεί Μητρώο ΑμΕΑ

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στο πλαίσιο της στήριξης και διευκόλυνσης των ΑμEΑ δημοτών του, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην καταγραφή και τη δημιουργία Μητρώου ΑμΕΑ του Δήμου, με σκοπό ο Δήμος να έχει πλήρη εικόνα του αριθμού των ΑμΕΑ δημοτών του και τα είδη αναπηρίας αυτών. Στόχοι της καταγραφής αυτής είναι : Πολιτική Προστασία σε […]

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 1.- Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ. αριθ. 264/05-04-2019/2200 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ: Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από 06/01 μέχρι 06/07 UTC Νοτιοανατολικοί 7 ή 8. 2.- Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: (α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση […]

WordPress Ads