30 °C Argos, GR
14 Ιουλίου 2024

ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – Γιώργος Δέδες: Ο πολιτικός παραλογισμός του κ. Τατούλη σε πέντε απλά βήματα

Ο κ. Τατούλης ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικού παραλογισμού και λογικών ακροβασιών, προκειμένου να σώσει ό,τι σώζεται από την προ πολλού απολεσθείσα πολιτική του αξιοπιστία. Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει με τους ψευδόμενους, το ένα ψέμα οδηγεί στο άλλο με συνέπεια να εγκλωβίζονται και να εκτίθενται ανεπανόρθωτα προσπαθώντας να βγουν από το λαβύρινθο που τους οδήγησε η ψευδολογία, η οποία έχει καταστεί δευτέρα φύσις τους.

Σε πέντε απλά βήματα μπορούμε να συνοψίσουμε την τελευταία κακοποίηση της αλήθειας και της λογικής από τον πάλαι ποτέ ισχυρό, τέως περιφερειάρχη:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Νοεμβρίου ο κ. Τατούλης, απρόκλητα, κατηγόρησε τον επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργο Δέδε, ότι κατά τη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεν χρηματοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά, το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ αντίθετα την ίδια στιγμή, χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών με σημαντικά ποσά οι πληγέντες Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Γιώργος Δέδες, στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, απάντησε στον κ. Τατούλη πως πράγματι το Υπουργείο Υποδομών δεν χρηματοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου διότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επί αρχής Τατούλη, δεν απηύθυνε κανένα σχετικό αίτημα και Τεχνικό Δελτίο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πράγμα που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Ο κ. Τατούλης δεν απάντησε.

Μετά από λίγες ημέρες, η παράταξη του κ. Τατούλη με δελτίο Τύπου που εξέδωσε κατηγορεί ως ψεύτη τον Γιώργο Δέδε, ισχυριζόμενη ότι απεστάλη αίτημα χρηματοδότησης με Τεχνικό Δελτίο, από το οποίο μάλιστα παρουσιάζει κάποιες σελίδες, όχι όμως την σελίδα στην οποία αναγράφεται ο παραλήπτης του Τεχνικού Δελτίου.

Η παράταξή μας, απαντώντας με δελτίο Τύπου, επιμένει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επί αρχής Τατούλη, δεν απευθύνθηκε με αίτημά της και Τεχνικό Δελτίο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο Τεχνικό δελτίο, που κάποιες σελίδες του επεδείκνυε η παράταξη Τατούλη, απεστάλη όχι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το οποίο μάλιστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτήθηκε με πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η παράταξη Τατούλη με νέο δελτίο Τύπου απαντά λέγοντας ότι πράγματι δεν έστειλε ποτέ αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών διότι αρμόδιο σύμφωνα με το Νόμο Υπουργείο για να διεκδικήσει η Περιφέρεια χρήματα για φυσικές καταστροφές είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης!

Διαβάζοντας κάποιος το βήμα 1 και το βήμα 5 δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει την λογική ανακολουθία που προκύπτει: Αφού κύριε Τατούλη ισχυρίζεσαι ότι άλλο Υπουργείο είναι αρμόδιο για τη χρηματοδότηση των περιφερειών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές γιατί κατηγορείς τον Γιώργο Δέδε ότι ως γενικός γραμματέας άλλου Υπουργείου δεν χρηματοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ζορμπάς ;

Μόνο πολιτική παραζάλη προδίδουν αυτές οι αντιφάσεις και τα ολισθήματα λογικής στα οποία επιδίδεται ο τέως περιφερειάρχης. Κάθε φορά που απαντά, επιχειρώντας να καλύψει τα ψέματα και τις λογικές ανακολουθίες του, τα κάνει ακόμα χειρότερα, θεωρώντας ίσως ότι απευθύνεται σε πολίτες περιορισμένης αντιληπτικής ικανότητας. Αυτό όμως που άθελά του αποκαλύπτει είναι απλά το βάραθρο στο οποίο τόσο βαθιά τον έχει οδηγήσει ο πολιτικός του κομπλεξισμός και ο εθισμός του στην πολιτική ψευδολογία.

Υ.Γ. Πράγματι κοιτάζουμε την πλάτη του κυρίου Τατούλη, καθώς βαδίζει προς την έξοδο της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Ο “ξεπεσμένος πρίγκιπας”, ως απόβλητος όλων των πολιτικών κομμάτων με τα οποία συνεργάστηκε, ως υβριστής σχεδόν όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από την εποχή που ήταν Περιφερειάρχης, ο καθ’ έξιν συγκρουόμενος ακόμη και με δικούς του στενούς συνεργάτες ή Αντιπεριφερειάρχες, έχει επιλέξει να τερματίσει τον πολιτικό του βίο ως απομονωμένος “πολιτικός αυτόχειρας” στα υπόγεια της γαλάζιας πολυκατοικίας. Προκαλεί απλά θλίψη. Έχει την κατανόηση και την συμπάθειά μας για αυτή του την κατάληξη.

Γραφείο Τύπου

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Μανιάτης: ”Η δυστοπία των καυσώνων, των πυρκαγιών, της παγκόσμιας πείνας… ο δρόμος της επανόρθωσης!”

Πάνω από 1500 καύσωνες και πλημμύρες, 210 εκατ. κλιματικοί μετανάστες, 850 εκατ. άνθρωποι πεινάνε, η δυστοπία από τις εκπομπές αερίων του αναπτυγμένου κόσμου. Υπάρχει δρόμος επανόρθωσης! Ας τον ακολουθήσουμε! Οι καύσωνες αποτελούν πια τη νέα κλιματική πραγματικότητα. Πάνω από 1.500 ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη, τα τελευταία 100 χρόνια. Τα 2/3 από αυτά, τα τελευταία […]

Ενότητα Δημιουργίας για την Ερμιονίδα: Οι πρώτοι υποψήφιοι

Είμαστε δημότες του Δήμου Ερμιονίδας και είχαμε συμμετοχή στις διεργασίες για την συγκρότηση της Νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης με την επωνυμία «ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» που θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών μας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ. Σήμερα πήραμε μια σημαντική απόφαση να συμμετέχουμε στην […]

WordPress Ads