36 °C Argos, GR
17 Ιουλίου 2024

Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία: Συμβολικές παρεμβάσεις με τήρηση αποστάσεων

Καθαρά συμβολικό χαρακτήρα έχουν οι παρεμβάσεις που διοργανώνονται για τις 7 Απριλίου, πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία, από την ΟΕΝΓΕ, σωματεία υγειονομικών και σωματεία εργαζομένων.

Με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού», η ΟΕΝΓΕ καλεί τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, τους συλλόγους εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, εργατικά κέντρα και άλλους φορείς, να προχωρήσουν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις, με κάθε «πρόσφορο» τρόπο, σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις Τύπου κ.α.

Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του DailyPost.gr, δεν έχουν στόχο την παραβίαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις. Η μαζική συμμετοχή στις παρεμβάσεις δεν προϋποθέτει, ούτε συνεπάγεται φυσική παρουσία.

Οι παρεμβάσεις δεν διοργανώνονται από κανένα κόμμα (πχ ΚΚΕ).

Αιχμή της πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία είναι οι διεκδικήσεις για:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Νωρίτερα:

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίπεδο της κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά το ΚΚΕ φαίνεται πως αγνοεί την πραγματικότητα και καλεί τον κόσμο σε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος έχει κηρύξει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την 7η Απριλίου, ως μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, με Φοιτητικούς Συλλόγους από το Ιστορικό, την Ιατρική, το ΒΕΤ, το Φυσικό και εκπροσώπους φοιτητών από την Πληροφορική και το ΜΕΥ να δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν.

Μάλιστα, απαιτούν «να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας του» και όπως δηλώνουν «δείχνουν αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν σε ηλεκτρονικές υπογραφές για τα δίκαια αιτήματά τους».

Υπενθυμίζει ότι νωρίτερα σήμερα ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έχει φτάσει τους 76.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη προανήγγειλε κινητοποιήσεις για αύριο, Τρίτη 7 Απριλίου, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Οι Αταίριαστοι”.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε: “Εμείς, ως ΚΚΕ θα βγούμε να δώσουμε τη μάχη μας για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και των παροχών υγείας”.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι θα είναι μακριά ο ένας από τον άλλον η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε: “Μακριά ο ένας από τον άλλον, συμβολικά, μπροστά από τα νοσοκομεία για ενίσχυση και φωνή αυτών που είναι μέσα”.

Κάλεσμα στήριξης της πρωτοβουλίας από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΟΒΣΑ, η ΕΕΔΥΕ.

ΠΗΓΗ: marketnews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη γυναίκα Αλυτάρχης αγώνα του WRC Πέγκυ Τρικάκου.

Ο Ελληνικός Μηχανοκίνητος Αθλητισμός θρηνεί μια σημαντική απώλεια. Η δεσποινίς Πέγκυ Τρικάκου, η όμορφη, ψηλή, ξανθιά φιγούρα που με την παρουσία της ομόρφαινε το αυστηρό, στριφνό ανδροκρατούμενο περιβάλλον της πάλαι ποτέ κραταιάς ΕΛΠΑ και με τους τρόπους της ενέπνεε τον απόλυτο σεβασμό, στο ιδιαίτερα δύσκολο και επίσης ανδροκρατούμενο Σπορ του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, δεν είναι πλέον […]

Ο Π. Νίκας βάζει τέρμα στα ψέματα για τη γέφυρα του Ερασίνου στη Νέα Κίο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλάει στο TV SUPER και αναφέρεται στη διαβρωμένη γέφυρα του Ερασίνου για την οποία (και τους κινδύνους ατυχήματος που κρύβει) του μίλησε η Σωτηρία Παπαδοπούλου σε μια επίσκεψή του στη Νέα Κίο. Ο Περιφερειάρχης μας ενημερώνει λοιπόν πως το έργο θα υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες…  

WordPress Ads