37 °C Argos, GR
13 Ιουλίου 2024

Γιάννης Μανιάτης: “Ο Α. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία και τους πολίτες” (videos)

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι προκαλεί διχασμό  στην κοινωνία και ότι αδιαφορεί για το διχαστικό αποτέλεσμα, αφού θεωρεί ότι όσο πιο πολύ διχάζει τους πολίτες, τόσο πιο πολιτικά και κομματικά ωφελημένος είναι. Επιπλέον, είπε ότι η πορεία μέρους της κοινωνίας προς την ακροδεξιά, συμφέρει τον κ. Τσίπρα.

Προερχόμενος και ο ίδιος από αγροτικό νομό, την Αργολίδα, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών, χαρακτηρίζοντας βασιλικότερους του βασιλέως ορισμένους δικαστικούς που συντάσσουν κατηγορητήριο κατά των αγροτών που κινητοποιούνται, χωρίς να έχει προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση και μίλησε για κίνδυνο εγκατάλειψης της υπαίθρου από τους επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο, λόγω της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ (αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, τεράστιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αδιέξοδο στο τι θα γίνει με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική – ΚΑΠ).

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα – Ερντογάν, είπε ότι είναι θετική η ανταλλαγή επισκέψεων, αλλά απαιτείται τεράστια προσοχή και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προηγείται συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα. Αναφέρθηκε επίσης στον Ανδρέα Παπανδρέου, θυμίζοντας τι είχε πει στη Βουλή, απευθυνόμενος στην τότε Αντιπολίτευση: “αν επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη, τα χωρικά ύδατα, σε περιοχή που με κανένα τρόπο δεν ενδιαφέρει την Τουρκία, π.χ. στον Αμβρακικό, τότε είναι σαν να χαρίζουμε στους Τούρκους ολόκληρο το Αιγαίο”

 Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη:

►Βασιλικότεροι του βασιλέως ορισμένοι δικαστικοί, που συντάσσουν κατηγορητήριο κατά των αγροτών που κινητοποιούνται, χωρίς να προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση, γεγονός που υποκρύπτει πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη δίκαιη αγανάκτηση των αγροτών, που βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο
►Αύξηση της φορολογίας, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τεράστιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αδιέξοδο στο τι θα γίνει με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ),
►Εθνικός κίνδυνος εγκατάλειψης της υπαίθρου από τους επαγγελματίες αγρότες.

Δείτε εδώ το σχετικό video

►Ο κ. Τσίπρας πολιτεύθηκε ως αντιπολίτευση και πολιτεύεται και ως Πρωθυπουργός, με το “ή αυτοί ή εμείς”, “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”.
►Βαθιά πεποίθηση του Α. Τσίπρα ότι όσο πιο πολύ διχάζει τους πολίτες και την κοινωνία, τόσο πιο πολιτικά και κομματικά ωφελημένος είναι, αδιαφορώντας για το διχαστικό αποτέλεσμα στην κοινωνία. Είναι μόνο καλός τακτικιστής.
►Η κοινωνία αισθάνεται ηττημένη, και μια ηττημένη κοινωνία αν δεν βρει διέξοδο σε θετικές, προοδευτικές λύσεις, θα οδηγηθεί σε ακροδεξιές κατευθύνσεις.
►Η πορεία μέρους της κοινωνίας προς την ακροδεξιά συμφέρει τον κ.Τσίπρα.

Δείτε εδώ το σχετικό video

►Ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε πει στη Βουλή, απευθυνόμενος στην τότε Αντιπολίτευση, ότι αν επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη, τα χωρικά ύδατα, σε περιοχή που με κανένα τρόπο δεν ενδιαφέρει την Τουρκία, π.χ. στον Αμβρακικό, τότε είναι σαν να χαρίζουμε στους Τούρκους ολόκληρο το Αιγαίο.
►Για την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: Θετική η ανταλλαγή επισκέψεων, αλλά απαιτείται τεράστια προσοχή και πρέπει να προηγείται συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα.►Ο κ. Τσίπρας να ορίσει υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δείτε εδώ το σχετικό video

Περισσότερα Άρθρα

Έκθεση-«φωτιά» για το Μάτι: «Μπάχαλο» στην πυροπροστασία, παντελής έλλειψη σχεδιασμού

Το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό αλλά και τις μεγάλες ελείψεις όσον αφορά την πυροπροστασία καταδεικνύει η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής για την διαχείριση πυρκαγιών, που συστάθηκε μετά την τραγωδία με 100 νεκρούς στο Μάτι. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόληψη δασικών φωτιών συμμετέχουν 45 συναρμόδιοι φορείς (!) χωρίς όμως να υπάρχει κεντρικός συντονισμός. Στα […]

Ο Ανδρέας Πουλάς “αδειάζει” τον Λεωνίδα Κουτσογιάννη

  Μετά από τα ερωτήματα που θέσαμε προς τον βουλευτή Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέα Πουλά σχετικά με την ανάρτηση του διορισμένου γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. Αργολίδας Λεωνίδα Κουτσογιάννη, ο κ.Πουλάς ξεκάθαρα διαχωρίζει τη θέση του και δηλώνει πως τη γραμμή του κόμματος την έχει οριοθετήσει η Πρόεδρος του κ. Φώφη Γεννηματά και ” προσωπικά, εκφράζομαι μέσω […]

WordPress Ads